Verbouwen

Duurzame bouwoplossingen voor een geslaagde renovatie

Duurzame bouwoplossingen voor een geslaagde renovatie
Renovatie zit nog steeds in de lift. Voor wie het dak en/of de gevel van zijn woning wenst te renoveren, stelt de fabrikant van hoogwaardige keramische bouwmaterialen en aanbieder van intelligente bouwconcepten, doeltreffende oplossingen voor die garant staan voor een duurzame, energiezuinige en tegelijk esthetische renovatie.

De gevel, het visitekaartje van elke woning
De Terca en Desimpel gevelstenen bieden een prima oplossing voor wie voor de renovatie van zijn gevel een stootvast, onderhoudsvriendelijk, blijvend mooi en duurzaam materiaal met een lange levensduur zoekt. Ze bereiken gemakkelijk een levensduur van 150 jaar, zijn stootvast, vragen weinig onderhoud en verouderen mooi. Ze zijn verkrijgbaar in een brede waaier aan formaten, kleuren en aspecten.

Voor wie bij zijn gevelrenovatie de isolatiedikte wil verhogen zonder aan woonruimte in te boeten, ontwikkelde Wienerberger de Eco-brick gevelsteen, die met zijn smaller formaat 30% minder ruimte inneemt dan andere bakstenen.

Het StoTherm Brick systeem is dé oplossing voor wie zijn gevel wenst na te isoleren aan de buitenzijde: met 10 cm isolatie, een wapeningslaag en de op kleefmortel bevestigde steenstrippen wordt de woning extra beschermd. En dat terwijl het typische “bakstenen-gevelbeeld” behouden blijft. De steenstrippen kunnen bovendien gecombineerd worden met bijna alle Terca en Desimpel gevelstenen. Een investering die extra comfort brengt en zichzelf binnen enkele jaren terugverdient.

Wie zijn gevel na wil isoleren, kan zijn gevel ook bekleden met Koramic kleipannen. Als gevelbekleding worden ze op nagenoeg dezelfde manier geplaatst als op een hellend dak. De nieuwe vlakke kleipan Façatile zorgt voor een strakke en hedendaagse gevellook. In een renovatie hebben kleipannen als gevelbekleding het extra voordeel dat ze een onregelmatige of niet-vlakke ondergrond aan het oog onttrekken.

Duurzaam onder dak
Wie zijn dak wenst te renoveren en een esthetische meerwaarde geven, zijn de Koramic kleidakpannen uiterst geschikt. Koramic kleidakpannen bereiken gemakkelijk een levensduur van 150 jaar, ontwikkelen in de loop der jaren een mooi patina en zijn zeer vorstbestand. De pannen zijn bovendien perfect herbruikbaar en kunnen in een mum van tijd individueel worden vervangen.

Duurzame en esthetische totaaloplossing voor dak en gevel
Wie zoekt naar een creatieve en betaalbare combi-oplossing voor gevel en dak, kan beiden bekleden met dezelfde kleipan, waardoor de woning een uniforme uitstraling krijgt. Omdat eenzelfde aannemer alle werken uitvoert, wint de bouwheer tijd, vermijdt hij coördinatieproblemen en is hij zeker van een vlekkeloze uitvoering.

BIS beurs, Flanders Expo Gent, 6-14 oktober 2012 - Stand 1274