Algemeen

Duurzaam wassen en drogen in gemeenschappelijke wasruimtes

Duurzaam wassen en drogen in gemeenschappelijke wasruimtes
Gemeenschappelijke wasruimtes in appartementsgebouwen, studentenwoningen, vakantieverblijven of op campings zijn in opmars. Door het woningtekort in grote steden, de stijgende vastgoedprijzen en de groeiende interesse in de deeleconomie zoeken steeds meer mensen naar nieuwe manieren om duurzaam en kosten-efficiënt hun was te kunnen doen. De vraag naar slimme oplossingen om samen te kunnen wassen en drogen stijgt. WeWash, maakt wassen en drogen duurzaam, digitaal en gebruiksvriendelijk, zowel voor de beheerder als de gebruiker.

WeWash is sinds maart 2021 in België aanwezig en speelt in op de trend van een duurzame deeleconomie die vandaag ook steden als Brussel en Antwerpen verovert. “Duurzaamheid wordt in nieuwbouw- en renovatieprojecten steeds belangrijker. Ook bij de inrichting van de gemeenschappelijke wasruimte wordt bewust gekozen voor energiezuinige toestellen en een oplossing die een vlot en ecologisch gebruik garandeert. WeWash is hiervoor de perfecte oplossing”, zegt Georges Van der Meulen, gedelegeerd bestuurder van BSH Home Appliances N.V.

BSH Home Appliances N.V. levert de energiezuinige en hoogtechnologische toestellen van het merk Bosch voor de wasruimtes. Voor BSH is dit een volgende stap – na het Papillonproject – in het streven naar duurzame economische modellen.

Duurzaam wassen en drogen in gemeenschappelijke wasruimtes

Van Box tot full-service Care

De kern van de oplossing is de WeWash Box, een onderhoudsvrij apparaat waarmee digitaal reserveren en factureren van gemeenschappelijk wassen en drogen mogelijk is. De WeWash Box is compatibel met alle gangbare wasmachines en drogers. Ongeacht het merk, model of leeftijd van de machine, Voor de installatie is geen WiFi- of LAN-verbinding vereist aangezien de Box wordt geleverd met een eigen dataconnectie op basis van een geïntegreerde SIM-kaart.

Met de gratis WeWash-app kunnen gebruikers eenvoudig de status van de machines checken, een reservering maken of de betaling afhandelen. De betaling gebeurt cashless en volgens het “pay-per-use”-principe.

Naast de WeWash Box biedt BSH ook WeWash Care aan, een full-service-oplossing waarbij de volledige wasruimte wordt uitgerust. WeWash kiest daarbij voor moderne, energie- en waterzuinige Bosch-toestellen uitgerust met een WeWash Box. De exclusieve WeWash Care-machines zijn goedgekeurd voor commercieel gebruik, zijn uiterst gebruiksvriendelijk en hebben een korte was- of droogcyclus.

BSH zorgt voor de installatie, service en onderhoud van de toestellen. Daarnaast wordt de wasruimte voortdurend gemonitord via het 24/7 Network Operation Center (NOC). Zo worden defecte machines vroegtijdig gedetecteerd en meteen gedeactiveerd. Ze kunnen dan niet meer gereserveerd worden en de hersteldienst wordt meteen verwittigd. Dit voorkomt onaangename gebruikservaringen.

Eerste projecten in België

Begin maart 2021 zette WeWash voet aan wal in België. De eerste projecten met de WeWash Care-formule zijn opgestart in de bruisende stadscentra van Brussel en Antwerpen. Niet toevallig, want door de vele studenten, singles en jonge gezinnen in deze steden is de nood aan moderne, gemeenschappelijke wasruimtes er groot.

In de Stadswaag in Antwerpen doet Quares beroep op WeWash Care voor de gemeenschappelijke wasruimte. “Quares is een vastgoedbedrijf dat volop inzet op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Voor onze nieuwste ontwikkeling, de Stadswaag, een site met 32 appartementen voor young professionals, inclusief co-working en community-building ruimtes, kozen we voor WeWash omwille van het duurzame en innovatieve aanbod. Pas afgestudeerden hebben niet de financiële middelen om grote investeringen te doen in huishoudtoestellen. Dankzij de app en de cashloze betaling wordt er veel vlotter gebruik gemaakt van de toestellen. En omdat WeWash met de meest energiezuinige toestellen werkt, kunnen wij als eigenaar-beheerder het energie- en waterverbruik binnen de perken houden,” legt Siham Rahmuni, CEO van Quares uit.

Ook in de prachtig gerenoveerde The Soap Factory, een woonproject in hartje Brussel, dat ruime kamers en aan scala aan gemeenschappelijke diensten biedt, is de gemeenschappelijke wasruimte uitgerust met een WeWash Care-service. “We hadden verschillende criteria voor de wasruimte in onze co-housing en WeWash bood het perfecte antwoord. De toestellen zijn van hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijk en er was geen dure uitrusting nodig om de toestellen te installeren. Daarnaast zorgt de app voor een goede organisatie van het gebruik van de wasruimte. Bovendien past de app helemaal bij de levensstijl van onze tech-savvy jonge huurders. We kregen alleen maar positieve feedback,” zegt Isaline Van den Abeele, Manager van The Soap Factory.

Op dit moment lopen er gesprekken voor verdere projecten in Gent, Luik en Brussel. “We zijn verheugd dat WeWash nu beschikbaar is voor klanten in België en persoonlijk ben ik zeer tevreden met de positieve reacties die we tot nu toe van de markt hebben gekregen. Nieuwe woonconcepten zijn in opkomst in heel Europa en met ons WeWash-concept bieden we een ruimtebesparende, gemakkelijke en duurzame manier om de was te doen zonder dat klanten apparaten moeten bezitten,” besluit Philip Laukart, CEO of WeWash GmbH.

Ook interessant


Build for Life