Duurzaam Bouwen

Duurzaam = Gewoon Doen

InterfaceFLOR, erkend pionier op het gebied van duurzaamheid, is nadrukkelijk aanwezig op het MVO evenement ‘Duurzaam = Gewoon Doen’ in Kortrijk. Op de stand in het thema-eiland Transparantie wordt door InterfaceFLOR uitgebreid ingegaan op de resultaten die het bedrijf tot nu toe heeft gerealiseerd op haar weg om in 2020 het eerste volledig duurzame bedrijf te worden met nul komma nul negatieve invloed op het milieu. Naast duurzame bedrijfspraktijken wil InterfaceFLOR ook daadwerkelijk een herstellende bijdrage leveren aan het milieu door andere bedrijven en organisaties te helpen duurzaamheid te bereiken. Op de stand is daarom veel informatie over zowel de gerealiseerde als de nog te realiseren doelen aanwezig en wordt ingegaan op de uitdagingen die het bedrijf onderweg is tegengekomen.

InterfaceFLOR vindt het belangrijk dat ieder bedrijf volledig transparant is. Zelf is het bedrijf de eerste tapijtfabrikant met milieuproductverklaringen (EPD). EPD’s zijn gebaseerd op duidelijk omschreven,EU-brede productcategorisatieregels en worden geverifieerd door een onafhankelijke derde partij en zorgen ervoor dat organisaties en individuen weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen. Met de universele ingebruikname van Milieuproductverklaringen hoopt InterfaceFLOR dat er een eind komt aan de ondoorzichtige en commercieel gemotiveerde wirwar aan milieulabels.

“Pas als iedere leverancier volledig transparant is met betrekking tot de gebruikte grondstoffen en productietechnieken, kunnen klanten de meest duurzame keuze maken,” zegt Rob Heeres, Directeur Manufacturing bij InterfaceFLOR. “Het is van essentieel belang dat klanten op het moment van beslissen een goed inzicht hebben in de milieu-impact van hun beslissing!” Om 16:30 uur zal Rob Heeres over dit onderwerp nog een presentatie geven en met de toehoorders in discussie gaan.

‘Duurzaam = Gewoon Doen!’ is de grootste en meest inspirerende happening over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in België en Nederland, en vindt plaats op 31 maart in Kortrijk. Thema's als transparantie, energie en CO2-reductie, innovatie, duurzaam inkopen en duurzaam personeelsbeleid komen aan de orde voor ondernemingen, overheden en onderwijs- en onderzoekinstellingen. Op de eerste editie van ‘Duurzaam = Gewoon Doen!’ in 2008 in Goes (Nederland) werden meer dan 2.000 deelnemers geregistreerd. In Kortrijk gaan ze niet voor minder en voegen ze er bovendien een beursvloer van 125 standhouders, een 40-tal thematische workshops en een plenaire slotzitting met topsprekers uit Vlaanderen en Nederland aan toe. Uittredend premier Yves Leterme opent het evenement om klokslag 9:30 uur. Herman Wijffels en Wubbo Ockels, twee Nederlandse ambassadeurs van duurzaam ondernemen, hebben ondertussen hun aanwezigheid bevestigd.