Nieuwbouw

Durabrik neemt deel aan Open Wervendag in 4 provincies

Op zondag 13 mei neemt bouwbedrijf Durabrik deel aan de Open Wervendag. Bouwlustigen en al wie geboeid is door de vele facetten van huizenbouw kunnen die dag terecht op verschillende werven verspreid over heel Vlaanderen. Er worden meer dan 100 werven opengesteld voor het grote publiek. Zes daarvan behoren toe aan bouwbedrijf Durabrik.
Bouwen is meer dan bakstenen opeenstapelen. De succesformule van Durabrik kenmerkt zich door een combinatie van kwaliteit met de modernste bouwtechnieken. Het Oost-Vlaamse bouwbedrijf ontwikkelt bouwprojecten in samenspraak met overheden en architecten en heeft daarbij oog voor alle bouwtechnische aspecten, zodat de bouwheer nog tijd heeft om zich te concentreren op de inrichting en de keuze van de bouwmaterialen.

Wie wil zien hoe een volledig nieuwe wijk van nul wordt opgebouwd en de verschillende fasen wil zien die eenzelfde type woning zoal doorloopt kan terecht op de open werven in Waregem, Varsenare, Tielt, Bocholt, Booischot en Asse-Zellik. Tijdens de rondleidingen kunnen bezoekers vragen stellen aan de aanwezige bouwadviseur.

Provincie Antwerpen - Booischot
Het landelijk gelegen nieuwbouwproject De Voetweg biedt bouwheren de keuze tussen een huis in hedendaagse, moderne of pastorijstijl. De architectengroep Janssens tekende voor het ontwerp. Op de werf kan je woningen bezichtigen van ruwbouw tot woningen in afwerkingsfase.

Het nieuwbouwproject wordt gerealiseerd dichtbij het station van Booischot en de provincieweg N10, die Aarschot en Lier verbindt. De huizen zullen een rustige, kindvriendelijke woonwijk vormen, midden in het groen.
Adres : Woonproject Begijnendijkse Voetweg, Booischot (Pijpelheide)

Provincie Limburg - Bocholt
In het woonproject in Bocholt komen zowel halfopen als gesloten bebouwingen voor. Ze werden in landelijke of hedendaagse stijl ontworpen door architect Joris Diliën. Op 13 mei kunnen de woningen in moderne stijl worden bezichtigd, ze zitten nog in de ruwbouwfase, maar zijn ondertussen winddicht.

De huizen in deze verkaveling zijn niet allemaal gelijk : woningen met platte daken worden afgewisseld met woningen met hellende daken, die dan weer verschillen in hoogte. Er worden ook verschillende soorten bakstenen gebruikt en de kleur van het buitenschrijnwerk wordt hierop afgestemd.
Adres : Woonproject Bierkensweg, Bocholt

Provincie Vlaams-Brabant - Asse-Zellik
De halfopen bebouwingen van deze verkaveling liggen in een rustige omgeving nabij winkelcentrum, wandel- en fietsroutes en in de buurt van Brussel. De huizen op deze werf hebben een moderne architectuur en bevinden zich in de fase ruwbouw winddicht.

Door variabele elementen te integreren, krijgt elke woning een eigen identiteit. Elk huis onderscheidt zich door kenmerkende balkons, specifieke ramen, speciale insnijdingen, terrassen, verschillende dakuitbouwen en garagepoorten. Om de rust te bewaren, hield architectenbureau Boxar vast aan een harmonieus kleurenpalet en een strakke ritmiek. Elk huis vormt een mooi geometrisch geheel.

In plaats van het perceel te effenen, werd de natuurlijke glooiing behouden wat zorgt voor een klein hoogteverschil tussen de afzonderlijke woningen. Door het hoogteverschil tussen de daken wordt de aandacht op elke woning afzonderlijk gevestigd, in plaats van op het geheel.
Adres : Theodoor Coppensstraat (ter hoogte van nummer 5), Asse-Zellik

Provincie West-Vlaanderen – Tielt, Varsenare en Waregem
In de provincie West-Vlaanderen doen maar liefst drie werven mee. Wie zowel appartementen als woningen in aanbouw wil bezichtigen, kan zondag een West-Vlaams wervenparcours volgen.

Tielt - appartementen
Residentie Briek-Schotte springt in het oog dankzij het stijlvolle en eigentijdse architecturale ontwerp van Buro II. De bouw komt op rekening van aannemer Dhuyvetter-Bouw uit Harelbeke. Op de werf kan je de ruwbouw bezichtigen van de eerste en tweede verdieping.

De residentie bestaat uit 23 tweeslaapkamer-appartementen, van 88 m² tot 111 m². Die zijn voorzien van ruime zuidgerichte terrassen. Op de ondergrondse verdiepingen bevinden zich 17 bergingen, 10 staanplaatsen en 20 garages. Achteraan het gebouw wordt een gemeenschappelijke tuin voorzien. De oplevering is voorzien voor april 2013.
Adres : Werf Durabrik, Diksmuidse Boterweg in Tielt

Varsenare – woningen + villa-appartementen
Het woonproject Ter Hauwe bestaat uit woningen en villa-appartementen en ligt in het centrum van het landelijke Varsenare, in de buurt van Brugge. Er worden woningen in iedere fase van het bouwproces getoond, van ruwbouw tot volledig afgewerkt. De villa-appartementen bevinden zich in de ruwbouwfase.

De woningen en appartementen in Engelse cottage– en pastorijstijl werden ontworpen door Studiebureau Jonckheere. De Engelse cottagestijl kenmerkt zich door een typisch symmetrische plattegrond. Erkers, terrassen en dakkapellen brengen afwisseling in de huizen.
Adres : Woonproject in Varsenare, Oude Dorpsweg (ter hoogte van nr 43)

Waregem Grasdreef - woningen
Op de werf van het woonproject in Waregem zijn alle woningen tegelijk in opbouw. Ze kunnen bezichtigd worden in verschillende fases van het bouwproces; van ruwbouw tot ruwbouw winddicht, met hedendaagse of moderne architectuur. De huizen liggen allemaal in een en dezelfde doodlopende straat. Durabrik stippelde in de Grasdreef een traject uit waarbij de bezoeker kan kennismaken met alle kenmerken en stijlaspecten.

Voor dit project werden twee architecten aangetrokken: Johnny Cottreel en Guy De Muynck. Beide architecten besteedden in hun ontwerp bijzondere aandacht aan budget en comfort.
Voor de loten 1 tot en met 7 werd gekozen voor een jonge, hedendaagse architectuur. De loten 14 tot en met 21 zijn ontworpen met een moderne architectuur. Deze woningen hebben een volle verdieping met een plat dak. Door de oost-west oriëntatie genieten de woningen maximaal van de zon en lichtinval. Dit wordt nog versterkt door de grote raampartij ter hoogte van de inkom.

De verkaveling ligt in een groene omgeving en bevindt zich op 5 minuten fietsafstand van het centrum van Waregem met een goede verbinding met de E17.
Adres : Woonproject Grasdreef, Waregem (zijstraat Kruishoutemseweg)

Ook interessant