Nieuwbouw

Durabrik bouwt nieuwe residentie in Nieuwpoort

Na de uitverkoop van residentie ‘Elisa’, brengt Durabrik zijn nieuwe project ‘La Clarté’, 12 appartementen met zijdelings zeezicht, in de Brabantstraat in Nieuwpoort op de markt. La Clarté is een voorbeeld van aangename kustarchitectuur gekoppeld aan kwalitatief verblijven aan de kust. Deze creatieve en doordachte aanpak is noodzakelijk in de minder gunstige markt van vandaag. De klant rekent bovendien op een correcte invulling van zijn vraag…ook aan de kust.

Het is inmiddels wel bekend: de bouwmarkt heeft het de afgelopen maanden niet gemakkelijk. In 2007 werden er in Vlaanderen 9% minder bouwvergunningen afgeleverd voor huizen. Appartementen hinken met een daling van 15% nog verder achterop. Met bijna 60 % van de bouwmarkt is de appartementsbouw de belangrijkste pijler van bouwactiviteit in Vlaanderen geworden, waarin de marktomstandigheden de laatste jaren een stuk minder evident zijn geworden. Resultaat: aannemers stellen in het beste geval een stabilisering van de markt in het vooruitzicht.

Uitgekiende locaties

Bij Durabrik in Drongen tracht men op een doordachte manier het hoofd te bieden aan de huidige marktsituatie.

Residentie La Clarté in Nieuwpoort, een kleinschaliger project van 12 appartementen op een boogscheut van de zee, het strand en de havengeul toont dit aan. Bovendien wordt het aanbod vooraf heel goed afgetoetst aan de specifieke vraag op deze locatie. Medioren en senioren aan de kust hebben bijvoorbeeld andere behoeftes, prioriteiten en woonvoorkeuren dan jonge tweeverdieners of alleenstaande ouders in de stad. Het zorgvuldig kiezen van de juiste ‘soort’ appartementen op de juiste locatie blijkt dan ook de meest aangewezen strategie.

Door zich algemeen te richten naar die ‘eersteverblijvenmarkt’, ook aan de kust maar vooral in het binnenland en de stedelijke agglomeraties, mét een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, verzekert Durabrik zich van een marktsegment dat minder onderhevig is aan de huidige terugval.

Mede door de snelle uitverkoop van het eerder gerealiseerde project in Nieuwpoort, residentie ‘Elisa’ aan de Franslaan, kwam deze residentie niets te vroeg op de markt.