Bedrijfsnieuws

Dura Vermeer lanceert PCS Zorgconcept

Dura Vermeer heeft gisterenmiddag tijdens het seminar 2011 `zorg en ketensamenwerking' in het Rabotheater in Hengelo het nieuwe PCS Zorgconcept gelanceerd.
Dit gebeurde door middel van het tonen van een speciaal vervaardigde PCS Zorgconcept film en de uitgifte van de PCS Zorg brochure aan de ruim 400 aanwezigen. Het PCS Zorgconcept staat voor optimaal wonen en verzorgen binnen de zorginstelling.

Van beheerder naar ondernemer

De overheid heeft de visie dat de bestaande strakke reglementering in de zorg anders moet en dat de zorgsector zich richting marktwerking moet ontwikkelen. Dit betekent dat zorginstellingen zich moeten ontwikkelen van beheerder naar ondernemer.

Daarbij speelt de financiële waarde van het vastgoed van een zorginstelling een sleutelrol. Integrale bekostiging in de gezondheidszorg creëert kansen voor zorginstellingen doordat hun vastgoed een productiemiddel wordt, dat kan bijdragen aan efficiënte bedrijfsvoering. Voor het opstellen van businesscases en voor het aansturen en begeleiden van bouwopgaves hebben opdrachtgevers daarom goede, snelle en betrouwbare (kosten)informatie nodig.

Eerst rekenen dan tekenen

Dura Vermeer geeft hét snelle, flexibele, goedkope en duurzame antwoord met behulp van het volledig doorontwikkelde PCS-bouwconcept. Voor gemeenten, beleggers, ontwikkelaars, corporaties en nu ook zorginstellingen. PCS, waar het PCS Zorgconcept op is gebaseerd, gaat uit van de filosofie `eerst rekenen en dan tekenen'. Door vooraf keuzes in de plattegrond te maken, versnellen we het voorbereiding- en realisatieproces. Daarbij is direct inzicht in de sluitende exploitatie van het eigen bouwplan.

Het zorggebouw wordt modulair opgebouwd en ingericht met doelgroepgerichte zorgpakketten. Een module gaat uit van een aantal vaste waarden, daaromheen is bijna iedere variatie mogelijk. De lengte en breedte van een module worden aan uw wensen aangepast. Zo is er bijvoorbeeld een zorgmodule ontwikkeld met twee zit-/slaapkamers en twee badkamers. Alle andere ruimten zijn binnen dezelfde module-uitgangspunten ontworpen, waardoor uitwisseling eenvoudig mogelijk is en het gebouw naar uw wens kan worden getransformeerd.

Grote variatie mogelijkheden

Binnen het PCS Zorgconcept kunnen variërende typen en stijlen zorggebouwen worden gerealiseerd in verschillende stedenbouwkundige concepten. Niet alleen de vormgeving is naar smaak aan te passen. Ook de keuze van het materiaalgebruik en de kleursamenstelling geven het gebouw de gewenste individuele uitstraling. Het ambitieniveau van de zorginstelling bepaalt hoe het zorggebouw eruit komt te zien.

Samen wordt een gebouw gecreëerd waar optimaal geleefd, gewoond en gewerkt kan worden. Een flexibel gebouw dat klaar is voor de toekomst.
Build for Life