Bedrijfsnieuws

Dura Vermeer in de rode cijfers

Bouwconcern Dura Vermeer is vorig jaar in de rode cijfers beland. Bij een nagenoeg gelijkblijvende omzet van ruim een miljard euro boekte het bedrijf een nettoverlies van 5,5 miljoen euro. In 2012 behaalde Dura Vermeer nog een nettowinst van 3,3 miljoen euro. Het concern schrijft het nettoverlies toe aan afwaardering van grondposities en reorganisatiekosten ter waarde van 8,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was met 3,1 miljoen euro wel positief, maar veel lager dan het gerealiseerde bedrijfsresultaat van 11,1 miljoen euro in 2012.

Het bedrijf zegt er voor de toekomst financieel goed voor te staan. Met banken is een nieuwe kredietovereenkomst afgesloten, met een totale waarde van 213,5 miljoen euro.

"Nu er voorzichtige tekenen van economisch herstel zichtbaar worden, bieden gemaakte afspraken Dura Vermeer de ruimte om te ondernemen wanneer zich kansen in de markt voordoen", zegt het bedrijf vrijdag in een verklaring.

Terugblikkend zegt Dura Vermeer dat de markten waarin het actief is een wisselend beeld lieten zien. Zo kenmerkte de woningbouw zich door kleinere volumes, lage verkoopprijzen en groeiend optimisme.

In het algemeen is in de bouw een verschuiving gaande van nieuwbouw naar vervanging en onderhoud, aldus het bedrijf.

Ook interessant


Build for Life