Droomhuis uit de filmwereld (fotospecial)

30 april 2012 Bron: Woonmagazine
Nadat ze een rijtjeshuis met drie verdiepingen gekocht hadden in Brooklyn, New York, zetten de twee eigenaars (allebei filmproducenten) de bovenste twee verdiepingen om in een duplex appartement voor eigen gebruik. Het ontwerp verenigt ideeën uit zowel de film- als de architectuurwereld.
De films van het stel bevatten veel scènes waarin acteurs bewegen langs of geplaatst worden voor kleurvelden. Deze velden hebben een plaats gevonden in de architectuur - ingebouwd in een muur van plexiglas, in kleurrijke materialen zoals tegels en geverfde muuroppervlaktes.

De muur van plexiglas en aluminium is zó gebouwd dat die eenvoudig anders ontworpen kan worden als je een nieuw ontwerp wil. Ruimtelijk gezien zijn de twee voormalige gescheiden appartementen verenigd door het uitsnijden van een groot gat in het plafond en de vloer naar de verdieping eronder.

Op die manier rekenen de eigenaars meteen af met het horizontaal georienteerde pannenkoek-gevoel dat je altijd krijgt van gestapelde appartementen en laten ze het altijd wat donkere middengedeelte van de verdiepingen overstromen met licht.

De bovenverdieping met de living, eetkamer en keuken is open van begin tot eind. Dit is mogelijk dankzij een upgrade in de structuur waaronder ook een versterking van het dak en de dwarsbalken van de derde verdieping en de toevoeging van stalen balken op verschillende plekken.

Bekijk de fotospecial van deze bijzondere woning. Klik hier.

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo