Algemeen

Drie keer raak voor Argenta in verkiezing Bank van het Jaar

In de online verkiezing `Bank van het Jaar`, georganiseerd door de vergelijkende bankenwebsites Bankshopper.be en Comparebanque.be, gaat Argenta voor de derde keer op rij met de titel aan de haal.
Van woensdag 28 november tot zondag 9 december konden bezoekers van deze bankenwebsites stemmen op de bank waarover zij in 2012 het meest tevreden waren. 33 banken dongen mee naar de titel. 32.979 bezoekers brachten hun stem uit.
 
John Heller, CEO van Argenta, is enorm blij dat Argenta opnieuw werd verkozen tot "Bank van het Jaar". Hij bedankt alle cliënten die hun stem uitbrachten en hun tevredenheid uitdrukten. "Dit bevestigt het vertrouwen van onze cliënten in Argenta en zijn filosofie: transparante, eerlijke producten en een kwalitatief hoogstaande dienstverlening. En uiteraard een erkenning voor onze kantoorhouders die zich dagelijks inzetten voor hun cliënteel", nog aldus Heller.
 
Onafhankelijk tevredenheidsonderzoek bevestigd
Het resultaat van deze verkiezing is een nieuwe bevestiging voor Argenta. De Groep liet eerder dit jaar een tevredenheidsonderzoek uitvoeren door het onafhankelijk bureau Benthurst & Co. 6.500 Vlaamse consumenten werden hierbij online bevraagd. Op de vraag in welke mate zij hun bank zouden aanbevelen aan vrienden of familie, gaven de ondervraagden de hoogste scores aan Argenta. Met een Net Promotor Score(*) van 51 % zette Argenta het beste resultaat neer. De tweede bank in de rangschikking behaalde een score van 32 %. De scores van de andere banken varieerden van negatief tot licht positief. 
 
"Het is dus niet de eerste keer dat Argenta het goed doet in tevredenheidspeilingen," benadrukt John Heller. "Keer op keer, ook zeer recent nog in studies van consumentenverenigingen en in de Belgische pers, bevestigen onze cliënten dat ze Argenta waarderen. Vooral de laagdrempeligheid, de goede service, transparante voorwaarden en de juiste prijs-kwaliteitverhouding leveren Argenta deze hoge waardering op."
 
Argenta’s aanpak
Een uitgebreid kantorennetwerk van zelfstandige kantoorhouders – sommige van de tweede en zelfs derde generatie - speelt een sleutelrol in Argenta’s manier van werken. Zij staan garant voor een levenslange relatie met de particuliere cliënt. Met hun individuele benadering en begrijpbaar advies op maat en in de taal van de cliënt bedienen zij ruim 720.000 gezinnen over heel België.
 
Argenta’s strategie draait onder meer rond de uitbouw van vier productpijlers: sparen en betalen, lenen, beleggen en verzekeren. Daarnaast besteedt de Groep voortdurend aandacht aan een goede prijs-kwaliteitverhouding van zijn producten. Al jarenlang krijgt de cliënt een bonus onder de vorm van een gratis zichtrekening, gratis kaarten, gratis transacties, gratis internetbankieren, gratis bankoverstapdienst, gratis effectenbewaring en gratis overname van een pensioenspaarfonds van een andere financiële instelling.
 
Deze aanpak zorgt ervoor dat zowel bestaande als nieuwe cliënten meer en meer hun vertrouwen stellen in Argenta voor producten uit meerdere pijlers. Eerder dit jaar bleek dat een vijfde van de mensen die van bank veranderen, zijn weg vindt naar Argenta.
 
Meer informatie over de Argenta Bank- en Verzekeringsgroep? Bezoek www.argenta.be.
Build for Life