Algemeen

Drie gebouwen ingestort in Rio de Janeiro

In het centrum van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn gisteravond drie gebouwen ingestort. Minstens vijf mensen raakten gewond. Mogelijk liggen er nog slachtoffers onder het puin.
Een bedrijfspand van twintig verdiepingen dat 's avonds verlaten is, stortte rond 20.40 uur plaatselijke tijd in. Volgens een advocaat die in het gebouw werkt, werden er werkzaamheden uitgevoerd.

Kort nadien stortte ook een gebouw van tien verdiepingen in en vervolgens ook een gebouw van een viertal verdiepingen dat tussen beide in stond.

De oorzaak van de instorting is nog niet bekend. Volgens getuigen was er een zware ontploffing en hing er een sterke gasgeur in de buurt, maar de burgemeester van Rio, Eduardo Paes, wijst ook op een mogelijk "structureel probleem" van de gebouwen. "Ik denk niet dat het door een gaslek is", zei hij.

Vijf mensen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Er was aanvankelijk ook sprake van enkele doden, maar dat werd later ingetrokken. Mogelijk liggen er nog slachtoffers onder het puin van de ingestorte gebouwen.

Auto's en motors in de omgeving van de ingestorte gebouwen liggen bedolven onder het puin of stof.

Ook interessant


Build for Life