Domotica op maat van senioren

13 augustus 2014 Bron: vprconsult
Behoeften op vlak van wooncomfort zijn anders voor pakweg dertigers dan voor de generatie zestig plussers. Het is dus niet meer dan logisch dat ook domoticasystemen aan die wijzigende vereisten worden aangepast. BTicino komt daarom met een bijzonder gebruiksvriendelijk en functioneel ‘Design for All’-systeem. Het is gefundeerd op drie peilers: Comfort, veiligheid en energie.

Comfort

De dagelijkse realiteit bewijst het, een aantal handelingen in en om het huis worden moeilijker uit te voeren naarmate de leeftijd van de bewoners vordert. Dankzij de BTicino-domotica hoeft dat niet onoverkomelijk te zijn. Het optrekken van de rolluiken bijvoorbeeld, dat staat voortaan geprogrammeerd in het systeem. Minder goed te been? Met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening kost de bediening van een aantal functies in huis geen enkele moeite. Hetzelfde geldt trouwens voor het gebruik van een videofoon, wat ons ook naadloos bij het aspect veiligheid brengt.

Veiligheid

Natuurlijk willen senioren zich veilig voelen in hun woning. Daarom is de installatie van een domoticasysteem met geďntegreerde alarmfunctie een uitstekende oplossing. En dan hebben we het niet alleen over beveiliging tegen ongenode gasten, maar ook over gasdetectie en overstromingsbeveiliging. Bij lekken genereert het systeem een technisch alarm en wordt de toevoer afgesloten.

Ook wie gaat overwinteren naar het warme buitenland hoeft zich niet ongerust te maken. Het domoticasysteem simuleert dat bewoners thuis zijn door het sturen van verlichting en rolluiken. Via een speciale webpagina is bovendien controle vanop afstand mogelijk.

Energie

Senioren die op hun energiekosten willen besparen, halen al snel voordeel uit hun domotica. Dankzij het BTicino-systeem wordt in zone verwarmen bijvoorbeeld, een fluitje van een cent!

Benieuwd hoe dat alles precies in zijn werk gaat? Bezoek dan de ‘Zorgwoning van de Toekomst’ in Heusden-Zolder en ontdek hoe het domoticasysteem daar wordt geďntegreerd.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo