Dimos erkend voor kennis over veiligheid op daken

  BE   26 september 2012 Bron: com-4
Het opleidingscentrum DIMOS werd 8 jaar geleden opgericht. Het vormt en informeert beroepsmensen in de daksector over veiligheid op de werkplaats. Het hoofddoel is aan te tonen dat veiligheid ook garant staat voor kwaliteit.
Opleidingshoofd bij DIMOS, Jean-François Perraud treedt vaak op bij bedrijven. Hij begeleid beroepsmensen rechtstreeks op de werkplaats voor de uitvoering van veiligheidsoplossingen op hoge hoogtes.

Omwille van deze deskundigheid en zijn perfecte kennis van de beroepen in dakwerken dat DIMOS door EUROSKILLS werd gevraagd als veiligheidspartner voor dit evenement dat van 3 tot 7 oktober 2012 in Spa plaatsvindt.

Dimos is veiligheidspartner bij Euroskills
DIMOS neemt van 4 tot 6 oktober 2012 deel aan “CURIOCITY”, een animatie van EUROSKILLS waarbij iedereen manuele, technische en technologische beroepen op een heel concrete manier kan ontdekken.
Via de bouw van een huis met houten skelet, ter plaatse en van op de eerste rij, kunnen de bezoekers zien hoe beroepsmensen tewerk gaan en ontdekken hoe het leven op een bouwplaats eruit ziet. De typische Belgische huizen hebben hun eigen bijzonderheden, waar DIMOS op inspeelt met specifieke oplossingen die aangepast zijn aan de regels voor hoogtewerk in het Koninklijk Besluit. Het DIMOS-team neemt de aanleg van het leien dak van de huis met houten skelet (MOB) voor zijn rekening, gebruik maken van innoverende oplossingen en producten, zoals de OSSMAN®*-stelling op een Echa-fix®-verankering.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo