Tuin

Dille & Kamille opende winkel in Kortrijk

Dille & Kamille opende winkel in Kortrijk
Zaterdag 5 juni opende Dille & Kamille zijn 8e Belgische winkel in de Sint-Jansstraat te Kortrijk. In deze verkeersvrije winkelstraat verbouwde het een pand met een winkeloppervlakte van 240m2 met een binnentuintje. Passend in de bedrijfsfilosofie werden bij de verbouwing van het bestaande pand ecologische materialen gebruikt en wordt zuinig omgesprongen met energie. Dit jaar viert Dille & Kamille ook zijn 35-jarig bestaan en organiseert het allerlei activiteiten in de winkels met als thema: 'Dille & Kamille: al 35 jaar een feest voor alle zintuigen'. En dat begint al bij de typische kruidengeur die je verwelkomt bij het binnenkomen.

Inspirerende, rustgevende woonwinkel

Elke Dille & Kamille-winkel wil een plek zijn van inspiratie rond de invulling van de dagelijkse leefomgeving met onmisbare basics en pure hebbedingen voor huis, tuin en keuken. En dat is in Kortrijk niet anders, met de 3.000 artikelen die worden gepresenteerd. De winkel is een oase van rust waar klanten zich welkom voelen. Om vervolgens op ontdekkingstocht te gaan: zien, ruiken, proeven, horen en voelen. Alle zintuigen komen aan bod bij het brede winkelassortiment dat uitnodigt tot snuffelen. ‘Natuurlijke eenvoud’ is het motto. De artikelen van Dille & Kamille worden zo veel mogelijk uit natuurlijke materialen vervaardigd.

Aanbod voor huis, tuin en keuken

Dille & Kamille biedt niet alleen een gevarieerd assortiment met vaak exclusieve artikelen, maar wil de klanten vooral verrassen met een ontwapenende sfeer, een originele winkelinrichting en een inspirerende productpresentatie. Wat vind je er zoal? Keukenartikelen in metaal en hout, sobere serviezen in aardewerk en porselein, gerecycleerd glaswerk, tafeltextiel in katoen, houten stoelen, voedingsproducten (waaronder biologische koffie, confituur en tapenades), een ruim assortiment kruiden (vers en gedroogd), een veertigtal theesoorten, maar ook natuurlijke zepen en badhanddoeken in bio-katoen, manden, houten kinderspeelgoed, tuin- en kamerplanten, bloempotten en tuinaccessoires, kook-, tuin- en kinderboeken. Het aanbod groeit spontaan en organisch, net zoals de winkelketen zelf. De website, met productinformatie, tips en recepten, wordt binnenkort aangevuld met een webwinkel.

Duurzame verbouwing

Geheel in de filosofie van Dille & Kamille werden bij de verbouwing van het bestaande Kortrijkse pand ecologische materialen gebruikt. Dat gaat zowel om het gebruik van natuurgips en milieuvriendelijke verf als om natuurlijke zepen en oliën voor de behandeling en het onderhoud van alle hout (vloer, kassablok, presentatietafels). De vloeren van EPFC-hout werden gelijmd met oplosmiddelvrije lijm en geïsoleerd met kurkkorrels. Er wordt bedachtzaam omgesprongen met energieverbruik via domotica en sensorgestuurde signalen. Alle rekken en presentatietafels zijn van FSC-hout gemaakt.

Filosofisch gedachtegoed

Achter het winkelconcept schuilt niet zozeer een uitgekiende marketingstrategie als wel een gedachtegoed dat puur vanuit het gevoel is ontstaan, en waarbij een sfeer van warmte, openheid, schoonheid, harmonie en eerlijkheid als leidraad primeert. Niet zomaar is de filosofie van oprichter Freek Kamerling gebaseerd op de drie principes van Plato: het Goede, het Ware en het Schone. Succesfactoren zijn alvast: de mond-aan-mond-reclame, een aanbod dat men nergens anders vindt, een doordachte presentatie op de tafels en in de rekken, klassieke achtergrondmuziek en de introductie van ‘sensoriële marketing’ op de verkoopsplek zelf, decennia voor er van deze term sprake was.