Verwarming & Sanitair

Designradiator van Vasco wint Henry van de Velde Award

Op 15 januari ll. reikte Design Vlaanderen de Henry van de Velde labels 2007 uit aan 11 objecten die getuigen van authenticiteit en innovatie, creativiteit en afwerking. De gloednieuwe BRYCE-designradiator was toen één van die objecten die omwille van de duidelijke productmeerwaarde met het prestigieuze kwaliteitslabel werden bekroond.

De meeste stemmen voor BRYCE
Alle producten werden van 15 januari t.e.m. 2 maart tentoongesteld in de Design Vlaanderen Galerie. Bezoekers kregen er in die periode de gelegenheid om hun stem uit te brengen op het product van hun voorkeur. Heel wat bezoekers onderwierpen de 11 objecten aan een grondige inspectie en maakten hun keuze. Alle objecten hebben een deel van het publiek weten te overtuigen, maar uiteindelijk was het designradiator BRYCE, een realisatie van ontwerpers Frederik Aerts en Wim Segers voor Vasco, die de overwinning in de wacht sleepte.

Optimaal verwarmend volume met esthetische meerwaarde
De BRYCE is opgebouwd uit verticale profielen in aluminium, samengeperst tot één gesloten geheel. Het is dus geen optelling meer van buizen maar een optimaal verwarmend volume met een verfijnde structuur. Structuur en materiaal zorgen ervoor dat vanuit elke hoek de lichtspeling anders is. Beide ontwerpers lieten zich inspireren door de gestructureerde chaos die de natuur kenmerkt en die ook in de hedendaagse architectuur terug te vinden is.

BRYCE is volledig gesloten en dat betekent ook dat bevestigingspunten en andere visueel storende elementen zijn weggewerkt. Het aluminium creëert een esthetische meerwaarde, maar zorgt tegelijkertijd voor een hoge warmteafgifte en een laag gewicht.