Design woning in de vorm van een auto

25 november 2014 Bron: Logic-Immo
In het Oostenrijkse stadje Salzburg is een wel heel bijzondere woning te bewonderen. De designer Markus Voglreiter heeft er een huis in de vorm van een auto ontworpen. Op het eerste gezicht lijkt het ‘vehikel’ verplaatsbaar, maar dat is schijn. In werkelijkheid is het wel degelijk een ‘onroerend goed’. En de wielen maken de aparte look helemaal compleet. Het minste wat je kan zeggen, is dat het ontwerp opvalt in het straatbeeld. En zonder het wooncomfort uit het oog te verliezen, is het een heel compacte woning geworden.

Blikvanger in het straatbeeld

De design woning van Markus Voglreiter is een absoluut unieke creatie, waarvoor de ontwerper zijn inspiratie haalde uit de jaren ‘70. Hij bestudeerde het potentieel van de woningen uit die periode en gaf er een eigen interpretatie aan. De woning heeft een heel bijzondere uitstraling en het is ook interessant hoe het pand in contrast staat met de andere huizen in het straatbeeld. Een echte blikvanger.

Energiezuinige design woning

Het huis oogt klein, maar biedt voldoende ruimte voor twee generaties. Je kan er perfect leven met een gezin met kinderen dus. Het is bovendien een moderne woning en de ontwerper besteedde duidelijk heel wat aandacht aan duurzaamheid en energiezuinigheid. Wat geen overbodige luxe is met de alsmaar stijgende energieprijzen.

Veel lichtinval dankzij grote ramen

Wat meteen opvalt als je naar het huis kijkt, is de enorme lichtinval en gevoel van ruimte. Dankzij de grote glaspartijen warmt het zonlicht de woning op wat een positieve impact heeft op de energiekosten. Maar ook als het donker is. De ramen geven de verlichte design woning ook een erg mooie uitstraling wanneer het donker is.

Design woning met een industriële look

Het interieur is op industriële leest geschoeid. De trap en de pilaren bestaan uit staal en aluminium en passen perfect in het interieur. De vloer en het plafond bestaan volledig uit hout, wat dan weer voor een gevoel van warmte zorgt. Verder is er ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de materialen en de gebruiksvriendelijkheid van de woning. Net zoals de badkamer: compact maar functioneel!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo