Verwarming & Sanitair

Design radiator kopen: zo match je ‘m met je interieur!

Design radiator kopen: zo match je ‘m met je interieur!
Radiatoren waren lange tijd slechts een praktisch accessoire. Ze hielden zich stil op de achtergrond en boden warmte waar nodig. Met de komst van design radiatoren is hier verandering in gekomen: de verwarming speelt nu een belangrijke rol in het interieurontwerp. Ze dragen bij aan de totale look and feel en zorgen voor een stijlvol accent. Ga je een nieuwe design radiator kopen voor jouw keuken, badkamer of woonkamer? In dit artikel geven we je graag advies!

Nieuwe design radiator kopen: de technische aspecten

Ga je een nieuwe design radiator kopen, zet dan vóór jouw zoektocht de technische vereisten op een rijtje. Je hebt namelijk niets aan een beeldschone verwarming als ‘ie niet past. Check daarom van te voren de aansluiting van de oude verwarming zodat je de keuze van de nieuwe radiator hierop af kunt stemmen. Maak daarna een berekening hoeveel vermogen je nodig hebt om de ruimte goed te kunnen verwarmen; daar draait het natuurlijk uiteindelijk om. Er bestaan diverse online tools waarmee je dit kunt doen. En als laatste, maar zeker niet als onbelangrijkste: de maat van de design radiator. De grootte van de radiator is gebaseerd op de aansluiting, het vermogen en de ruimte waar hij komt te hangen. Als je dit lijstje compleet hebt, kun je jouw nieuwe design radiator uitzoeken!

Het leukste maar ook meest lastige deel bij een design radiator kopen, is het matchen van de verwarming met jouw interieur. Je wil natuurlijk dat de radiator helemaal past bij de uitstraling en stijl van de ruimte. De design radiator moet de puntjes op de i zetten. Gelukkig heb je tegenwoordig volop keuze. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen paniek: hieronder vertellen we je welke design radiatoren waarbij passen. Thank us later.

Ga voor een verticale design radiator in de keuken

Tegenwoordig zijn keukens het middelpunt van menig moderne eengezinswoning. We koken en eten er niet alleen meer, maar komen er ook samen met vrienden en familie om gezellig te kletsen en te borrelen. Zowel de keuken als de radiator mag er daarom best trendy uitzien. Ga je een design radiator kopen, kies dan bijvoorbeeld voor een verticale radiator. Deze zijn beschikbaar in vele vormen en kleuren waardoor je er altijd een vindt die bij jouw keuken past. Je kunt ze ook kopen met verschillende accessoires, waaronder handdoekrekken en handdoekhaken. Super handig!

Design radiator kopen voor de woonkamer?

De meeste Nederlanders spenderen de meeste tijd in hun woonkamer. Een gezellig interieur is daarom een must. Een groot onderdeel hiervan is de radiator. Wil je een design radiator kopen die niet opvalt in het interieur? Kies dan voor een lage horizontale radiator met geribbelde voorzijde (bijvoorbeeld onder de vensterbank) of een verticaal glad paneel in de kleur van de achterwand. Wil je er juist een echte eyecatcher van maken? Kies dan voor een design radiator in een fris kleurtje, een met ‘houten plankjes’ of een waarvan de buizen verweven zijn als een soort kunstwerk.

Dan wat advies per woonstijl: als je een ruw, industrieel interieur hebt met materialen als baksteen en metaal, dan past een stalen of koperen design radiator hier perfect bij. Heb je een natuurlijke woonkamer met warme kleuren en materialen als hout, riet of steen, ga dan voor een designradiator in aarde tinten. En wie van een modern, kleurrijk interieur houdt, kan kiezen voor een kolomradiator met een retro look in een knalkleur. Zo wordt de verwarming een echt fashion statement.

Kies een handdoekradiator in de badkamer

Een badkamer kan heel stijlvol worden ingericht, maar zonder de juiste verwarming is het gewoon een koude ruimte waar je niet te veel tijd in wil doorbrengen. Met een design radiator kopen, heb je het niet alleen comfortabel warm, maar geniet je ook van een elegant badkamer interieur. Verticale handdoekradiatoren zijn perfect voor deze ruimte. Ze zijn niet alleen praktisch omdat handdoeken erop kunnen drogen, maar ook erg stijlvol. Bovendien zijn ze beschikbaar in smalle formaten, waardoor ze ook perfect in de kleinere badkamer passen.

Ook interessant