Interieur

Design District verrast bezoekers met aanbod op hoog niveau

Design District had voor dit jaar een verrassend nieuwe locatie gekozen onder de rook van Amsterdam; Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. De zwart geschilderde oude fabriekshal gaf een chique en professionele uitstraling aan de presentaties van deelnemers. De entree en het Food District in de kleuren geel en zwart van dit jaar hadden volgens veel bezoekers een ‘wow’ effect!
Het was de eerste keer dat Taets onderdak bood aan een evenement van dergelijke omvang. Dit was op sommige punten wel te merken en de organisatie geeft aan dat er dan ook nog een aantal verbeterpunten is na zo’n eerste editie. Aan de bezoekers ligt het niet. Ruim 6.000 bezoekers hebben Design District bezocht! Deelnemers zijn erg tevreden over de kwaliteit van bezoekers, die op hun beurt verrast waren over het gevarieerde aanbod en de relaxte sfeer van het evenement.



Bezoekers laten weten dat Design District een jaarlijks trefpunt voor de branche is. Het evenement wordt bezocht door bekende en minder bekende professionals, die graag nieuwe ontwerpen zien het leuk vinden om elkaar in de wandelgangen te ontmoeten. Voor deelnemers is het van groot belang dat mensen uit de branche Design District bezoeken. Het evenement vormt een uitstekende mogelijkheid in een kort tijdsbestek veel nieuws en (nieuwe) relaties te zien.



De MINI shuttle naar de off site locaties en met name de nieuwe Piet Boon store werd heel goed gebruikt. 5 prachtige met het Design District logo bestickerde Countrymans reden af en aan. Op het Hembrugterrein zijn veel bezoekers in de oude legervoertuigen geklommen om onder begeleiding het terrein te verkennen en de historie en toekomstplannen te horen.

De jury van de District Awards bestond dit jaar uit Marc van Nederpelt (Dumoffice), Peter van der Jagt (Dtile), Karin Boon (Piet Boon) en Robert Thiemann (Frame Publishers). Zij hebben alle inzendingen beoordeeld en vrijdagavond tijdens de deelnemersborrel de volgende prijswinnaars uitgeroepen:
De prijs voor de beste stand ging naar Not only White. De presentatie, titel en product vormden een eenheid. De 3e prijs was voor Lensvelt voor de Than Chair, met een zitting met onbeperkte mogelijkheden; hoog, laag, gekleurd of grijs, bekleed of niet. Volgens de jury bewijst Lensvelt dat je niet naar een Zweeds woonwarenhuis hoeft, zelfs als het ontworpen en geproduceerd is in Europa. De 2e prijs was voor de 3000 Njord stoel van Kusch+Co, een elegant ontworpen stoel in eerste instantie niet zo opvallend, maar ingezoomd viltig en flexibel en de jury was onder de indruk van de bevestiging van de kuip aan het frame. De 1e prijs ging naar Architextile van Aleksandra Gaca, voor haar akoestisch en artistiek textiel paneel; een prachtig product met een inventieve toepassing. Mogelijkheden in vorm textuur en kleur lijken slecht beperkt door de keuzes van de ontwerper en de jury vond dat zij de beste keuzes maakte.



De organisatie beraadt zich op de exacte data en locatie voor volgend jaar, maar kan wel vast aangeven dat Design District begin juni 2013 weer plaatsvindt!