Deschacht start engineeringplatform voor ontwerp- en adviesbureaus

  BE   27 mei 2021 Bron: Deschacht
Deschacht start engineeringplatform voor ontwerp- en adviesbureaus
Deschacht start op met een afdeling engineering. Met deze aanpak bundelt Deschacht de technische know-how m.b.t. regenwatermanagement in één kenniscentrum. Daarmee richt Deschacht zich expliciet tot de ontwerper van rioleringstrajecten en omgevingsaanleg. Deschacht is vooral gekend als specialist in de rioleringsmaterie en distributeur in dak- gevel- en isolatieproducten.

De studiedienst van Deschacht optimaliseert steevast rioleringsplannen voor grotere bouwprojecten in samenwerking met de hoofdaannemer, onderaannemer en architect of studiebureau. Een verkennend gesprek met de projectleiding en een grondige analyse van plan en bestek zijn de eerste stap. Waar mogelijk worden optimalisaties aan het rioleringstracé en regenwaterbeleid besproken, voorgelegd en uitgetekend, rekening houdend met wetgeving en regionale verordeningen.

Deschacht start engineeringplatform voor ontwerp- en adviesbureaus
Vandaag centraliseert Deschacht zijn technische rioleringsexpertise voor bouw en industrie in één engineering platform. Planoptimalisatie, 3D bim ontwerp, rekenprogramma’s voor o.a. dimensionering van een afscheider, maatwerk ontwikkeling en productspecialisme maken deel uit van deze nieuwe aanpak.
Met dit engineeringsplatform – te vinden op de nieuwe omgeving www.deschacht.eu/engineering/ - kan de ontwerper van riolerings- en omgevingswerken concreet aan de slag.

Rekentools en bestekteksten

Het engineering platform biedt alle tools om de technische productimplementatie te vervolledigen van lastenboekteksten tot rekentools voor volumeberekeningen en dimensionering. Dit alles gekoppeld aan rioleringstrajecten en regenwatermanagement.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo