Verbouwen

Des Indes vier maanden gesloten voor renovatie

Het gerenommeerde hotel Des Indes in Den Haag gaat vanaf 7 juni vier maanden dicht voor renovatie. Het is de eerste keer sinds de opening in 1881 dat het statige hotel aan het Lange Voorhout gesloten zal zijn. Dat heeft de internationale hotelketen Le Méridien Hotels & Resorts, waartoe Des Indes sinds januari vorig jaar behoort, laten weten.

De renovatie van het hotel is begin dit jaar al begonnen, maar de gasten konden er ondanks de werkzaamheden gewoon terecht. Tijdens de komende sluiting worden de kamers, de lobby, de bar, het restaurant en de salons gerestaureerd.

Ontmoetingspunt
Des Indes is een internationaal ontmoetingspunt voor politici en zakenlieden in het hart van de residentie. Het gastenboek vermeldt de namen van onder anderen de Britse premier Winston Churchill, de Amerikaanse president Roosevelt, de Amerikaanse danseres Josephine Baker en de Britse zanger Sting.

92 kamers
In oktober zal het hotel zijn deuren weer openen. In mei volgend jaar moet de totale verbouwing klaar zijn. Het hotel zal dan 92 kamers tellen. Dat zijn er nu nog 76. De Franse interieurarchitect Jacques Garcia is verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van het hotel. Des Indes is een voormalig stadspaleis dat in 1858 werd gebouwd voor Baron van Brienen van de Groote-Lindt, die persoonlijk adviseur was van koning Willem III.