Bedrijfsnieuws

Derbigum wint Business Sustainable Development Award

Eind mei vond in Tour&Taxis te Brussel de 6de prijsuitreiking plaats van de Belgische Energie- en Milieuprijs 2011 - Environment en Energy awards (afgekort EEAward). In de categorie Business Sustainable Development werd Derbigum beloond voor zijn opmerkelijke acties die leiden tot een duidelijke verbetering van de levenskwaliteit en tot gunstige effecten op het milieu.

De uitreiking van de awards werd dit jaar geopend met een toespraak van de heer Paul Magnette – minister van Klimaat en Energie. Daarna volgden nog toespraken van mevrouw Evelyne Huytebroeck, minister van Leefmilieu en Energie voor het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, en de heer Philippe Henry, minister van Milieu, Ruimtelijke ordening en Mobiliteit in de Waalse regering. Sinds de eerste editie in 2006 kwamen al meer dan 1200 initiatieven van hoge kwaliteit in aanmerking voor de Prijs. Het gaat om initiatieven van burgers, ondernemingen, openbare instellingen en nonprofitorganisaties die stuk voor stuk op opmerkelijke wijze bijdragen tot het beheer en de bescherming van het milieu, de energie en het klimaat in ons land.

Business Sustainable Development Award

In de categorie Business Sustainable Development wordt een onderneming beloond die zich onderscheidt op het vlak van bescherming van het milieu en zuinig omspringen met energie en/of natuurlijke rijkdommen.
Sinds enkele jaren is Derbigum bezig met het idee van Greennovation: een combinatie van groene oplossingen en innovatie.

Waarom werd Derbigum bekroond ?
De dakdekkersindustrie is van nature uit een zeer conservatieve industrie. Dit wil dus ook zeggen dat dakdekkers liefst bij hetzelfde product blijven als het goed werkt, ook al heeft dit een negatieve impact op mens en milieu.
Met Derbipure is deze spiraal doorbroken en biedt Derbigum de dakdekkers en klanten een mogelijkheid om voor een ecologisch product te kiezen, met voor de rest dezelfde eigenschappen (naar plaatsing, gebruik en duurzaamheid).
Daarnaast is het Derbipure-membraan het eerste dakmembraan dat het Cradle-to-Cradle certificaat heeft ontvangen.Met Derbipure zal door gebruik van hernieuwbare grondstoffen, de impact op mens en milieu verminderen.
Build for Life