Algemeen

Den Haag overweegt schadeclaim ontwikkelaar

De Haagse wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling) laat onderzoeken of een schadeclaim ingediend kan worden tegen projectontwikkelaar Eurocommerce. Een woordvoerder van Norder heeft donderdag een bericht daarover van Omroep West bevestigd. De wethouder hoopt met de claim enkele tonnen te kunnen verhalen die de gemeente heeft uitgegeven in de aanloop naar de bouw.

Eurocommerce zou het omstreden M-gebouw van Rem Koolhaas bij het Centraal Station van Den Haag bouwen. Volgens Norder stelde de projectontwikkelaar in een laat stadium van de onderhandelingen 'onaanvaardbare eisen'.

De bouw van het prestigieuze M-gebouw van Koolhaas werd half augustus afgeblazen omdat de wethouder 'de risico's niet verantwoord achtte'.

Eerder deze week meldde de gemeente dat het plein voor het Centraal Station van Den Haag voor het eind van het jaar wordt ingericht. Het nu nog braakliggende terrein, waar het M-gebouw had moeten verrijzen, wordt voorzien van klinkers, bankjes en plantenbakken. Mogelijk komen er ook nieuwe fietsenstallingen voor het station.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life