Veranda - Overkappingen

De zonnepanelen overkapping is de nieuwe duurzame trend

De zonnepanelen overkapping is de nieuwe duurzame trend
Het verduurzamen is een trend die al een tijdje gaande is. Hierbij wordt vaak benadrukt dat het ook belangrijk is dat we van het gas af gaan. Dit zorgt ervoor dat huishoudens en bedrijven in de toekomst steeds meer groene stroom nodig hebben. Als je voorheen de woning verwarmde op gas, dan heb je per kuub gas het tienvoudige aan kWh energie nodig.

Hierdoor worden er steeds meer praktische oplossingen gevonden om zonnepanelen te plaatsen. Als een woning of bedrijf meer energie nodig heeft, dan moet er ook meer energie opgewekt worden. Als je dan toch al een overkapping in de tuin wilt laten plaatsen, waarom zou je dan geen zonnepanelen op het dak laten plaatsen? Uiteindelijk zullen we meer groene stroom moeten opwekken met zonne-energie, zodat we kunnen blijven voorzien in onze behoefte.

Vandaag zetten we de redenen uiteen waarom steeds meer mensen kiezen voor een zonnepanelen overkapping.

Extra leefruimte in de tuin en verduurzamen met een zonnepanelen overkapping

Een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor een duurzame overkapping met zonnepanelen, zijn de praktische voordelen. Door een overkapping in de tuin te plaatsen creëer je extra leefruimte in de tuin. Een plek waar je zowel overdag als in de avond heerlijk tot rust kunt komen. Terwijl je beschut bent voor de zon op warme dagen en droog blijft tijdens de regen. Onder een overkapping kun je comfortabel en knus samen buiten zitten. Genieten van de frisse lucht en het buitenleven.

Hiernaast hebben de woningen en bedrijven dus steeds meer elektriciteit nodig. Waarom zou je dan niet twee vliegen in één klap slaan? De zonnepanelen worden in het dak van de overkapping geplaatst, waardoor het dak wordt omgebouwd tot een kleine energiecentrale. Terwijl je heerlijk aan het ontspannen bent onder de overkapping, wekken de zonnepanelen voldoende groene stroom op om de woning te voorzien. Dit zonder dat de zonnepanelen leefruimte in beslag nemen.

Het design

Laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Een product kan nog zo goed in elkaar zitten, maar het verkoopt slecht als het lelijk is. De houten zonnepanelen overkapping heeft een modern landelijk design. Het landelijke design wordt ontleend aan het onderstel dat is gemaakt van kwalitatief hout. Dit wordt gecombineerd met de moderne luxueuze uitstraling van de zonnepanelen. Dit maakt het een echte blikvanger in elke tuin. De zonnepanelen overkapping is nog relatief nieuw, waardoor veel mensen nog niet van het bestaan afweten. Reken er dus maar op dat mensen in de buurt vragen gaan stellen.

Als je geen fan bent van hout kun je ook voor een volledig modern design kiezen. Hierbij wordt de overkapping over het algemeen gemaakt van aluminium. Dit is een keuze die je zelf moet maken.

Een duurzaam product verkoopt

Een zonnepanelen overkapping is een zeer duurzaam product. Hiermee past het precies in de trend dat de consument steeds bewuster zijn aankoop doet. De overkapping wordt vaak gemaakt van hout uit beheerde bossen. Bossen waarbij de natuur beschermd wordt en de biodiversiteit in stand gehouden wordt. Er wordt dus nooit te veel hout gekapt.

Door de jaren heen slaan de bomen tijdens het groeien CO2 op in de boomstam. Doordat het hout gebruikt wordt om de overkapping te maken, blijft de CO2 opgeslagen in het hout. Het wordt dus op een duurzame manier hergebruikt.

In plaats van de reguliere dakbedekking zijn de zonnepanelen het dak. Zonnepanelen die duurzame groene energie opwekken en het huis voorzien van stroom.

Voor het frame waar de zonnepanelen invallen wordt vaak circulair aluminium gebruikt. Uiteraard is dit niet bij elke aanbieder het geval, maar vaak is de zonnepanelen overkapping een combinatie van duurzame materialen en producten.

Bespaar geld en verhoog de woningwaarde

Met een zonnepanelen overkapping kun je een hoop geld besparen. Zonnepanelen wekken jouw eigen groene stroom op, waardoor je de stroom niet meer duur hoeft in te kopen bij de energieleverancier. Hierdoor kun je op jaarbasis een hoop geld besparen.

Voordat je overgaat op de aankoop raden we aan een inschatting van de stroomopbrengst aan te vragen. Het dak kan namelijk gevuld worden met oudere zonnepanelen met een lager vermogen, of met zonnepanelen met een hoog vermogen. Dit is bepalend voor de totale stroomopbrengst. Kies voor zonnepanelen met een hoger vermogen en stroomopbrengst per vierkante meter.

Tegelijkertijd zorgt een zonnepanelen overkapping voor een stijging van de woningwaarde. Potentiële kopers op de huizenmarkt bieden graag meer voor een woning met een overkapping. Maar ook voor een woning waarbij al een aanvoer is van groene stroom met zonne-energie.

In de toekomst zullen woningen verder moeten verduurzamen, woningzoekenden weten dit ook. Als een woning dus bij de aankoop al duurzamer is, zullen er minder kosten in de toekomst gemaakt hoeven te worden.

Ook interessant