Interieur

De lucht in uw huis heeft een schoonmaakbeurt nodig

Wist u dat de binnenlucht, in ons huis, ons appartement of op kantoor vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht? En wist u ook dat wij tot 90 % van onze tijd binnen doorbrengen? En dat wij door een paar kleine maatregelen te nemen de impact van die vervuiling op onze gezondheid en ons leefmilieu kunnen beperken?

Onder het motto 'De lucht in uw huis heeft een schoonmaakbeurt nodig' lanceert de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu een nieuwe informatie- en communicatiecampagne.

Door een betere regelgeving kan de overheid meehelpen om de schadelijke gevolgen van binnenhuisvervuiling op het milieu en onze gezondheid te verminderen. Het is dan ook de bedoeling om in de toekomst op die manier de kwaliteit van producten zoals detergenten, vernis, verf, interieurparfums ... te verbeteren. Maar regels alleen zijn niet genoeg. We moeten ook als consument een inspanning leveren.

Deze campagne vraagt niet alleen uw aandacht voor de binnenhuisvervuiling maar wil vooral ook verschillende oplossingen of maatregelen voorstellen waarmee u die vervuiling kunt beperken. In samenwerking met de RVA zal de FOD Volksgezondheid bovendien via de dienstencheque-ondernemingen infobrochures in de huishoudens verspreiden.

Meer informatie vindt u op: www.binnenlucht.be