De kracht van een slim huis - Maak je woning slimmer met Refurbished Apple

15 oktober 2020 Bron: Bouw & Wonen
De kracht van een slim huis - Maak je woning slimmer met Refurbished Apple
We zitten nu meer thuis dan ooit tevoren. Het ideale moment om van je woning een slim huis te maken en je comfort te verhogen! Als je al in het bezit bent van een iPhone dan is dit gemakkelijk te doen met de Homekit App en Homekit producten van Apple.

Wat is er mogelijk?

De Apple Homekit werd in 2014 voor het eerst ge´ntroduceerd. Inmiddels heeft de Apple Homekit al compatibiliteit met zoĺn 450 apparaten. Hieronder vallen deurbellen, thermostaten maar ook bewakingscameraĺs, grasmaaiers en sproeiers. In vergelijk met het slimme huis system van Google, die zoĺn 10.000 apparaten ondersteunt, lijkt dit weinig. Dit heeft echter te maken met de manier waarop Apple omgaat met de versleuteling en beveiliging van je gegevens. De eisen hiervoor zijn ontzettend hoog! Zo weet je dat als een slim apparaat ondersteund wordt door Apple Homekit, je gegevens niet zomaar op straat komen te liggen.

Bediening van een slim huis via Homekit

De Homekit van Apple is op verschillende manieren te bedienen. Zo is het te bedienen via een Apple TV of een iPad waar minimaal IOS 10 op staat. Dit is dus goed mogelijk met een refurbished iphone 8. Met de Apple TV en iPad heb je de mogelijkheid om scŔnes in te stellen. Zo is het mogelijk om meerdere apparaten tegelijk te bedienen. Het is ook mogelijk om je huis te automatiseren, zo kun je jouw huis laten reageren op verschillende factoren. Verlaat je je huis? Dan kun je via de automatiseringopties ervoor zorgen dat de lampen en zelfs de verwarming automatisch uitgaan. Het is ook mogelijk om de Homekit te gebruiken via je iPhone. Het nadeel bij bediening via de iPhone is dat je enkel de apparaten kunt bedienen als je bent verbonden met je eigen wifi netwerk. Gelukkig is het verlaten van je huis niet erg aan te raden met de huidige omstandigheden.

Wat zijn de voordelen?

Een slim huis lijkt misschien een overbodige luxe maar er zitten ontzettend veel voordelen aan vast! Een van de grootste voordelen, naast het verhogen van je comfort, is het energiezuinige aspect. Zo kun je bijvoorbeeld met een slimme stekker bekijken hoeveel stroom een apparaat verbruikt, zelfs als deze in stand-by modus staat! Het is ook mogelijk om via de automatiseringsopties de verwarming of andere apparaten uit te zetten op het moment dat er niemand meer in huis is. Naast het energiezuinige aspect kun jij je woning ook veiliger maken door middel van een slimme deurbel. Hiermee zie jij wie er voor de deur staat, zelfs als je niet thuis bent. En ook het efficiŰnter maken van je woning is een groot voordeel. Heeft het even niet geregend? Geen probleem! Een slim besproeiingssysteem kan zo ingesteld worden dat je tuin automatisch water krijgt wanneer het een aantal dagen niet geregend heeft.

Refurbished? Geen probleem!

Het aanschaffen van refurbished apparaten is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Refurbished apparaten zijn bijvoorbeeld showmodellen, lease telefoons of andere producten die vrijwel direct zijn geretourneerd na aankoop. Waar het nodig is worden deze apparaten gerepareerd en ook worden deze van binnen en buiten schoongemaakt. Dit haalt gelukkig niks weg van het feit dat deze producten alle functionaliteit behouden en je bent vaak ook goedkoper uit. Op Refurbished.nl kun je gemakkelijk alle aanbieders van refurbished producten vergelijken en zo je voordeel slaan. Zo ben je niet alleen goedkoper uit maar kun je ook gemakkelijk je gordijnen open doen of je deur ontgrendelen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo