Algemeen

De kleinste Fast-Start spaarlampen op de markt

Havells Sylvania, een van de grootste producenten van geïntegreerde verlichting ter wereld, kondigt de introductie aan van Mini-Lynx Compact, een nieuw gamma van compacte fluorescentielampen (CFL’s). De opvallendste innovaties in dit assortiment zijn de Mini-Lynx Compact Fast-Start Stick en de Mini-Lynx Compact Fast-Start Spiral. Dat zijn de kleinste Fast-Start CFL’s die vandaag verkrijgbaar zijn. De nieuwe CFL’s van Sylvania bieden een combinatie van de efficiëntie van gloeilampen en energie-, kosten- en milieubesparing. De Mini-Lynx Compact-lampen liggen vanaf augustus 2008 in de winkels.

De kleinste Fast-Start CFL’s op de markt

Havells Sylvania is al jaren een pionier op het vlak van energiezuinige verlichting. Vandaag stelt het bedrijf Mini-Lynx Compact voor: een volledig en nieuw gamma van CFL’s. Deze productreeks omvat Mini-Lynx Compact Fast-Start CFL, verkrijgbaar in zowel stick- als spiraalformaat. Dat zijn de kleinste Fast-Startspaarlampen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Door de snelle start geven deze lampen onmiddellijk licht, zonder flikkerend effect. Met Mini-Lynx Compact Fast-Start is Sylvania er dus in geslaagd op een efficiënte wijze komaf te maken met de drie nadelen waarmee spaarlampen doorgaans worden geassocieerd: de grootte, de trage start en het flikkerende effect.

Naast deze twee Fast-Start CFL’s omvat de nieuwe productreeks van Sylvania ook Mini-Lynx Compact GLS, Candle en Ball. Wat deze lampen uniek maakt, is hun vorm. Die lijkt namelijk zowel qua design als afmetingen op een standaard gloeilamp, waardoor deze lamp een uitstekende vervanger is van de minder efficiënte gloeilampen.

Alle Mini-Lynx Compactlampen bieden de voordelen van gloeilampen, maar zonder het hoge energieverbruik: ze zijn klein, hebben een knap design, bieden een uitstekende lichtkwaliteit en zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens.

Bespaar energie, bespaar geld, red de pinguïn

Met de introductie van Mini-Lynx Compact wil Sylvania voortbouwen op het succes van de productreeks Mini-Lynx Fast-Start, die in 2007 werd gelanceerd. Met de campagne ‘Bespaar energie, bespaar geld, red de pinguïn’ werden klanten bewust gemaakt van de financiële en milieuvoordelen van CFL’s.

Aangezien verlichting 20 % van het energieverbruik van een gezin uitmaakt, speelt het een belangrijke rol bij energiebesparing. Mini-Lynx Compact-lampen verbruiken tot 80 % minder energie dan standaardgloeilampen voor dezelfde lichtsterkte. Alle Mini-Lynx Compactlampen hebben een energielabel klasse A/B, waardoor ze tot de meest rendabele lampen behoren die op de energiebewuste markt van vandaag verkrijgbaar zijn.

Hogere energie-efficiëntie brengt uiteraard ook lagere energiekosten met zich mee. Met Mini-Lynx Compact kunnen consumenten helpen tot 80% te besparen op hun elektriciteitsrekening. Bovendien gaan de lampen 6 keer langer mee dan een gloeilamp, namelijk zes jaar tegenover één jaar. Het brengt dus op om voor Mini-Lynx Compact-lampen te kiezen.

De belangrijkste kenmerken van het Mini-Lynx Compact-gamma zijn milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie. De Europese overheden zijn overeengekomen om de uitstoot van CO2 tegen 2012 met 8 percent terug te dringen ten opzichte van 1990. De meest efficiënte manier om deze doelstelling te bereiken is het besparen van energie. Daarom kan een zuinige verlichting bijdragen tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Met Mini-Lynx Compact biedt Havells Sylvania een nieuwe technologie die CO2-uitstoot helpt te verminderen, de opwarming van de aarde tegengaat én de consument bovendien geld bespaart.

Het engagement van Havells Sylvania om de CO2-uitstoot te verminderen

De nieuwe Mini-Lynx Compact-lampen geven blijk van Havells Sylvania’s lange termijn engagement om energiezuinige en milieubewuste verlichting te produceren en promoten. De nieuwe productreeks is een aanvulling op het succesvolle assortiment Mini-Lynx Fast-Start, dat in 2007 werd gelanceerd. Door de inspanningen die de EU levert om meer energie-efficiënte verlichting aan te moedigen, kent de markt voor CFL’s een groei. Men verwacht dat die groei nog zal toenemen omwille van de stijgende energieprijzen en het huidige klimaatdebat.

Havells Sylvania zal consumenten blijven sensibiliseren over de nood om hun gewoontes te veranderen en voor energiebesparende oplossingen te kiezen. Om dit te bereiken heeft het bedrijf de Wereldmilieudag op 5 juni 2008 onder de aandacht gebracht. Het thema van dit jaar ‘CO2. Kick the habit. Towards a low carbon economy’, toont aan dat Havells Sylvania’s engagement zich in het hart van het maatschappelijke debat bevindt en dat zijn producten in belangrijke mate kunnen bijdragen tot de bestrijding van de grootste bedreiging van ons milieu.

Bereken on line hoeveel u bespaart

Consumenten die geïnteresseerd zijn in de energiezuinige lampen van Havells Sylvania, kunnen surfen naar www.save-the-penguin.com/sylvania/site/nl/content/save_dothetest.asp. Aan de hand van een on line test kan men berekenen hoeveel men zou kunnen besparen door Mini-Lynx Fast-Start te gebruiken. Geef gewoon het tarief van de elektriciteitsleverancier per kW/h, het vermogen van de traditionele gloeilamp die men gebruikt en het aantal uur per dag dat die brandt in. Vervolgens berekent de test de totale energiefactuur met CFL’s en gloeilampen, de terugbetalingstijd van CFL’s in jaren en in maanden evenals de mogelijke totale besparing gedurende de levensduur van de CFL*.

*) Werkelijke besparingen kunnen variëren en zijn afhankelijk van zowel het individuele electriciteitsverbruik en -gewoonten van consumenten als de variabele energiekosten. Havells Sylvania legt geen verklaringen af en geeft geen garanties over werkelijke besparingen.
Build for Life