Tuin

De groene buurvrouw - helpt je vergroenen in de stad

De groene buurvrouw - helpt je vergroenen in de stad
Ecologisch en verrassend tuinieren in de stad. Steden zijn heet in de zomer, grauw in de winter en bieden weinig schuilplaatsen voor dieren. Leven in de stad vraagt daarom om zoveel mogelijk groene plekken. Carlijn Krielaars, De Groene Buurvrouw, legt uit waarom een groene omgeving belangrijk is voor de bewoners - mens, dier en planten - én voor de stad zelf.

Aan de hand van veel praktische voorbeelden laat ze kansen en uitdagingen zien om je eigen leefomgeving te vergroenen. En dat het leuk is om die groene plekken zelf te creëren! Maak een mysterieus sfeertje in de schaduw, een knallend kleurenfeest in de zon, adopteer verlaten plekjes en zaai kleine bloemenweides. Of laat op een onverwachte plek een sprookje van een vingerhoedskruid verschijnen.

Carlijn Krielaars creëerde naast haar baan als operatieassistente een nieuw beroep, ‘­geveltuintjeshovenier’. Met gevoel voor natuur, kleur én compositie lost ze in haar omgeving kleinschalige groen-vraagstukken op. Onder de naam De Groene Buurvrouw fleurt ze het straatbeeld op.

Ook interessant