De droomkeuken van de Belgen

  BE   17 februari 2016 Bron: Eggo
Op basis van de resultaten van een grote nationale enquête, was èggo in staat te bepalen hoe de perfecte droomkeuken van de Belgen eruitziet. Bijna 20 criteria werden onderzocht om de robotfoto van de ideale keuken te maken. Ze zal op de stand op Batibouw 2016 aan het publiek getoond worden. Om een beter inzicht in de verwachtingen van haar klanten te krijgen, en trouw aan zijn imago van trendsetter, heeft èggo tussen eind november en begin december 2015 een uitgebreid onderzoek gedaan op het internet. Verspreid over heel België zijn er zo’n 1.000 mensen die hun visie op de perfecte keuken wilden delen. De studie werd uitgevoerd door Futures, de «research » afdeling van het agentschap Universal Media.

Kleur, inrichting van de ruimte, opberging, elektrische huishoudtoestellen, oppervlakken en materialen, de Belgen hebben zich over bijna twintig kenmerken uitgesproken. Hun mening heeft tenslotte de mogelijkheid gegeven om de kenmerken van een ideale keuken te identificeren.

Robotfoto van de droomkeuken

De droomkeuken van de Belgen is strak, sober en eigentijds qua stijl; met een voorkeur voor lichte kleuren, een combinatie van een variant van wit met grijs of een lichte zandtint, met een houtaccent zoals bijvoorbeeld grenen.
Het kookeiland is een absolute must: in het midden van de keuken combineert ze de kookplaat en gootsteen.
Het werkblad contrasteert en de Belg houdt van Dekton, graniet of natuursteen, maar hij is helemaal gewonnen voor de mogelijkheden die laminaat biedt zowel qua look als qua robuustheid.
De handvatten van de meubelen verdwijnen of zijn geïntegreerd in het deurprofiel of licht zichtbaar, wat de ruimte een vloeiende pure look geeft.

De ideale keuken is voorzien van grote zuilkasten hetgeen het geheel een grote uniformiteit geeft. Wat de accessoires en de inrichting betreft, zijn ergonomie en comfort troef. Men heeft bijvoorbeeld een voorkeur voor de makkelijk toegankelijke uitschuifbare keukenkasten en een « apothekers » lade- of zuilopbergsysteem voor een perfect overzicht.
De dampkap is discreet, in cassette boven het keukenblok of in een aangepast meubel, terwijl de elektrische apparaten ingebouwd zijn en de ovens uitgelijnd.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo