Zonwering

De best passende doekzonwering voor elke type raam

De best passende doekzonwering voor elke type raam
Fixscreen Minimal
Grote raampartijen blijven populair. Maar met de voorbije hete zomers nog vers in het collectieve geheugen – inclusief hittegolven en warmterecords – is het meer dan ooit relevant om stil te staan bij de meest efficiënte zonwering om binnentemperatuur én daglichtinval optimaal onder controle te krijgen. Met een oplossing voor elk type raam: dak-, hoek-, schuifraam of vliesgevel, van nieuwbouw tot na-installatie heeft Renson een totaalassortiment beschikbaar.

Fixscreen: Perfecte integratie in nieuwbouw

Bij woningen ontworpen in functie van het binnenvallend daglicht, komt het erop aan om van in het begin rekening te houden met zonwering. Gebeurt dat? Dan kan de Renson Fixscreen doekzonwering zo goed als onzichtbaar in de gevel weggewerkt worden. Zo vallen zowel de doekkasten als de zijgeleiders – in dezelfde kleur als het aluminium buitenschrijnwerk – amper op en doen die ook neergelaten geen afbreuk aan de strakke stijl van de woning.

De best passende doekzonwering voor elke type raam
Fixscreen

Fixscreen Minimal: Doekzonwering voor minimalistische ramen met minimale impact

Minimalistische ramen niet combineerbaar met doekzonwering? Dat dacht je maar. Dankzij de Fixscreen Minimal heb je ook in combinatie met de slankste raamprofielen de mogelijkheid om de zon tegen te houden waar dat het efficiëntst is: aan de buitenkant van het glas. In- of opgebouwd gaat de Fixscreen Minimal helemaal op in het raam en valt zonwering dus amper op. Opvallend aan de Fixscreen Minimal is dat die 40 mm naar voor gebracht kan worden. Dat zorgt ervoor dat doekzonwering ook combineerbaar is met ramen of deuren met een klink aan de buitenzijde en dat er de nodige ruimte is voor (tot 12m brede!) schuifhorren en schuiframen met een schuivende vleugel aan de buitenzijde.

Panovista & Panovista Max: Glas-op-glas hoekvensters

Dankzij de Panovista Max van Renson is het mogelijk om grote hoekvensters met doekzonwering uit te rusten zonder storende kabels of geleiders in de hoek. De 2 doeken worden aangestuurd door éénzelfde motor en op de hoek ritsen de 2 doeken in elkaar bij het afrollen. Zo is deze screen windbestendig afgewerkt tot 90 km/u. Zelfs volledig neergelaten boet je niets aan het panoramisch zicht naar buiten, terwijl de binnentemperatuur toch draaglijk blijft op zonnige dagen.

De best passende doekzonwering voor elke type raam
Panovista

Slidefix: (Hoek)schuiframen

De Renson Slidefix is de eerste doekzonwering die de zijwaartse richting van schuiframen volgt. Op die manier is het – zelfs met de doekzonwering dicht – toch nog steeds mogelijk om het schuifraam als doorgang naar de tuin of het terras te blijven gebruiken. De Slidefix is zowel beschikbaar in enkele en dubbele configuratie als in een (binnen- of buiten-)hoekopstelling. Nu de Slidefix ook verkrijgbaar is met glasvezeldoek, kunnen alle types Renson doekzonwering met hetzelfde type doek besteld worden. En dat komt de uniforme aanblik per project uiteraard alleen maar ten goede.

De best passende doekzonwering voor elke type raam
Slidefix

Topfix & Topfix Max: (Plat)dakvensters beschut tegen de zon

Ook de Topfix-doekzonwering voor schuinliggende en horizontale beglazing is met de Fixscreen-technologie van Renson uitgerust. Zo wordt een onovertroffen doekspanning gerealiseerd, ook bij extreme windbelasting tot 120 km/u. Klapperende en stukgescheurde doeken behoren daarmee dus tot het verleden. De compacte kastafmetingen maken een perfecte integratie binnen de architectuur mogelijk. Met Topfix Max kunnen zelfs extreem grote oppervlakken tot 30m² met doekzonwering uitgerust worden. Een specifieke, geïntegreerde spantechniek zorgt daarbij ook in open constructies voor een strak gespannen doek in alle omstandigheden.

De best passende doekzonwering voor elke type raam
Topfix

Ook interessant