De Zigeuner levert Beste Bouwteam Limburg 2018

  BE   14 juni 2018 Bron: Bouwunie
De Zigeuner levert Beste Bouwteam Limburg 2018
Bouwunie Limburg schrijft jaarlijks samen met een aantal toonaangevende partners uit de bouwsector een wedstrijd voor Het Beste Bouwteam uit. Een wedstrijd waarbij verschillende bouwteams met elkaar kunnen wedijveren voor de titel van het beste bouwteam, een team dat uitblinkt door hun unieke samenwerking en een meerwaarde creëerde voor de bouwsector.

Tom Preuveneers, afgevaardigde van de Orde van architecten en tevens juryvoorzitter wordt bijgestaan door vertegenwoordigers van de ingenieursvereniging ie-net, Vlaamse Beroepsvereniging Van Veiligheidscoördinatoren en Nationale architectenvereniging Limburg. Ook Bouwinnovatie, Bouwkroniek, RiskSolutions, ADMB, Knauf, Konvert Konstrukt en Syntra Limburg nemen deel aan de jurering.

De jury van het beste bouwteam ging op zoek naar een bouwteam dat bestaat uit minimum vijf personen die samengewerkt hebben aan een project dat maximum vijf jaar oud was en in de provincie Limburg gebouwd werd. Een samenwerking tussen de teamleden gekenmerkt door dynamiek, vlotte communicatie, actieve inbreng en de nodige portie flexibiliteit. Een team bestaande uit échte teamspelers die ook oog hadden voor gemeenschappelijke kostencalculatie en milieuvriendelijkheid.

Op 22 mei maakte de jury de drie laureaten voor “Het Beste Bouwteam 2018” bekend:
Het bouwteam van het project ‘Park Leopold’ te Sint-Truiden, met als bouwheer NV Leopold (Bouwbedrijf Dethier & Vestio) en Bouwbedrijf Dethier als hoofdaannemer. Park Leopold is een exclusief en residentieel project met 79 hedendaagse luxe appartementen en enkele kantoor- of handelsruimtes.

Het bouwteam van het project ‘Nieuwbouw crematorium “Stuifduin”’ te Lommel, met als bouwheer Pontes en Vanhout nv als hoofdaannemer. Dit betreft de bouw van een crematorium met aula’s en ruimte voor koffietafels. Uniek is ook een waterpartij die een waterspiegel creëert waarop een kist kan staan voor buitendiensten, iets unieks in de uitvaartsector internationaal.

Het bouwteam van het project ‘De Zigeuner’ te Diepenbeek (foto onder), met als bouwheer JARIPA bvba en verschillende nevenaannemers. Het project omvat de volledige verbouwing van het kantoorgebouw van reisorganisatie De Zigeuner.

De Zigeuner’ te Diepenbeek
Davy Maesen, gedelegeerd bestuurder Bouwunie Limburg: “Een goede samenwerking tussen de bouwheer, architect, ingenieurs en aannemers is van cruciaal belang in de bouwsector. Werken in teamverband leidt tot een beter voorbereide uitvoering en dus een daling van faalkansen. De uiteenlopende expertise van de verschillende partijen komt het eindresultaat alleen maar ten goede.

Bouwunie Limburg wil met dit project vooral een positief signaal geven aan de Limburgse bouwsector en het werken in bouwteam promoten. Een team bestaande uit echte teamspelers die ook oog hadden voor gemeenschappelijke kostencalculatie en milieuvriendelijkheid. Een verantwoordelijk team met inzicht, kwaliteit en talenten. Met daarnaast een groot wederzijds respect en vertrouwen onder de partners. Een belangrijke voorwaarde om als bouwteam succesrijk te zijn!”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo