Algemeen

De VREG wint De Eerste Prijs van de bouwheer

Op donderdagavond 3 maart, tijdens de nocturne van Batibouw, werd voor de vierde keer De Eerste Prijs van de bouwheer uitgereikt. De winnaar voor het Vlaamse landgedeelte was de VREG (Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt), die 7.521 unieke stemmen haalde.

In de bouwsector worden diverse prijzen uitgereikt: de Gouden Baksteen, de Belgian Building Awards, de Awards van de Belgische Architectuur enzovoort. Maar bij geen enkele daarvan kan de meest betrokken partij, de bouwheer zelf, zijn stem uitbrengen. Het zijn meestal prijzen uitgereikt door professionelen uit de bouwsector aan andere professionelen (aannemers, architecten, producenten van bouwmaterialen...) of aan bevriende politici die iets voor de sector gedaan hebben (of in de hoop dat die daar in de toekomst iets voor zullen doen).

Daarom organiseren het - in de bouwsector gespecialiseerde - reclamebureau Marquiz en beter bouwen & verbouwen, het meest gelezen consumentenmagazine over bouwen en wonen in Vlaanderen, De Eerste Prijs, een trofee die door de lezers van dit magazine, dus door de bouwers en verbouwers zelf, wordt toegekend. Het zijn zij die ieder jaar van mei tot september 10 personen / organisaties / acties... kunnen nomineren. Het zijn ook vooral zij die daarna, van eind oktober tot eind januari, op www.de-eerste-prijs.be kunnen aangeven wie van die genomineerden volgens hen ‘De Eerste Prijs’ het meest verdient omwille van haar of zijn verdiensten op een van deze drie gebieden:
• duurzaam bouwen (bouwen met respect voor mens en milieu),
• betaalbaar bouwen (zonder te besparen op comfort, kwaliteit of energieprestatie),
• de bescherming van de bouwheer (als ‘leek’ tegenover de vakmensen uit de bouw).

De winnaar van De Eerste Prijs krijgt een trofee in de vorm van een 1 gemaakt van FOAMGLAS. Deze trofee wordt al sinds de eerste editie overhandigd tijdens Batibouw.
Build for Life