Bedrijfsnieuws

De Roeck verhuurt baanbrekende slooprobots van Husqvarna

De Roeck verhuurt baanbrekende slooprobots van Husqvarna
De verhuur-en verhuisfirma De Roeck heeft twee slooprobots uit de DXR-serie van Husqvarna in haar verhuurgamma opgenomen: de DXR 140 en de DXR 270. Daarmee breidt De Roeck zijn activiteiten uit en kunnen aannemers en (ver)bouwers nu gebruik maken van deze uiterst handige machines voor al hun sloopwerk, ook in moeilijke omstandigheden. Voor de keuze voor de slooprobots baseerde de firma zich op de hoogtechnologische voordelen en kwaliteiten van de Husqvarna-producten.

Een krachtige slooprobot

Husqvarna ontwikkelde met de DXR-serie een serie krachtige slooprobots die dankzij hun wendbare arm en afstandsbediening inzetbaar zijn in verschillende en vaak moeilijke omstandigheden. De robots hebben een compacte omvang en zijn uiterst wendbaar waardoor ze toegepast kunnen worden in situaties die bemande of grotere machines niet of moeilijker aankunnen. Ze kunnen ingezet worden in zowel de bouw als de procesindustrie. Ook in erg gevaarlijke situaties zoals het ontslakken van hoogovens of sites die vervuild zijn met gevaarlijke materialen bewezen de robots al hun capaciteiten. De apparaten worden vanop afstand bediend en beschikken over een krachtige telescopische arm. De arm kan niet alleen uitgerust worden met een sloophamer maar ook met een vergruizer of staalknipper waardoor ze voor heel wat taken kunnen ingezet worden. De wendbare arm heeft een reikwijdte tot 4.5 m in horizontale en tot 4.8m in verticale positie en is bovendien 360° roteerbaar wat heel wat tijd bespaart omdat het apparaat minder vaak moet geherpositioneerd worden. De steunpoten en de solide grondplaat zorgen er bovendien voor dat het apparaat een maximale stabiliteit heeft. Dankzij die eigenschappen kunnen de robots ingezet worden voor heel diverse werken.

De Roeck verhuurt baanbrekende slooprobots van Husqvarna

Veilig en mensvriendelijk

Maar de grootste troef is natuurlijk de afstandsbediening op basis van Bluetooth. Hierdoor kunnen ze niet alleen ingezet worden op plekken die niet kunnen bereikt worden door met de hand bediende apparaten maar ook betekenen deze robots een enorme vooruitgang op het vlak van veiligheid en beroepsomstandigheden. Omdat de machines op afstand worden bediend, zijn werknemers minder onderhevig aan emissies van fijn stof en beter beschermd tegen het vrijkomen van gevaarlijke stoffen zoals asbest, radioactieve materialen… Omdat ze op afstand bediend worden, is de lichamelijke belasting voor de operator minimaal. Werknemers en bouwers kunnen het apparaat dan ook vele uren bedienen, waardoor het gebruik ervan niet valt onder de Europese en nationale beperkingen voor met de hand bediende betonbrekers en trilhamers.

De Roeck kiest voor DXR

De firma De Roeck werd opgericht in 1970 en is gespecialiseerd in verhuur van wagens, kranen en hoogtewerkers en verhuizingen op de Vlaamse en Zuid-Nederlandse markt. Zij heeft nu de keuze gemaakt, om twee apparaten uit de serie in hun verhuurgamma op te nemen, namelijk de DXR 140 en de DXR 270.

“De aanschaf van deze twee slooprobots past in onze strategie om onze activiteiten uit te breiden naar andere sectoren en doelgroepen.”, aldus Axelle De Roeck, “ Die strategie werd al ingezet met de verhuur van hoogtewerkers en kranen. Nu hebben we geopteerd voor de twee slooprobots van Husqvarna omwille van de technologische kwaliteiten en voordelen. Wij mikken daarbij vooral op sectoren zoals de petrochemie en de bouwsector. De DXR’s bieden voor die sectoren een meerwaarde die andere apparatuur niet biedt zoals het feit dat ze op afstand bediend worden en de grote inzetbaarheid in allerlei situaties waardoor veel op tijd en personeelsinzet kan bespaard worden.”

Opvallend: de firma De Roeck biedt de mogelijkheid om de slooprobots te huren mét of zonder operator. Een duidelijk voordeel voor aannemers of bedrijven die niet over het geschikte personeel beschikken.

Ook interessant