Verbouwen

De Hullu zorgt voor primeur met stadhuis Harelbeke

De Hullu & Partners verzorgden de uitbreiding en renovatie van het stadhuis van Harelbeke. Tijdens het ontwerpproces maakten ze de innovatieve keuze om Corian als gevelmateriaal aan te wenden. Hiermee krijgt het stadhuis de primeur in België. Voor de verbouwing en uitbreiding van het stadhuis met daarin een centrale inkomzone, diverse gemeentediensten (infodienst, toeristische dienst, …), bijkomende bureauruimtes en bijhorende technische lokalen,… diende een woning plaats te maken.

Daarnaast worden twee andere gebouwen gerestaureerd. Het stadhuis heeft met deze werkzaamheden de ambitie, naast groter, ook groener en toegankelijker te zijn. Het groene aspect wordt verwezenlijkt door de toepassing van technieken zoals zonnepanelen, ventilatie met warmterecuperatie,... Ook de gebruikte materialen, de hoge graad van isolatie en de compactheid van het gebouw dragen bij aan de duurzaamheid.

Het nieuwe gebouw wordt geïntegreerd in een historische context en vormt een accent in een aaneenschakeling van gesloten bebouwing. Het inkomgebouw bevindt zich in een flauwe bocht van een belangrijke provinciale weg, waar elk rijwoning werkt als een facet in een boog. Het inkomgebouw is een gelaagde veruitwendiging van deze facetten.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be