Bedrijfsnieuws

De Cosentino Group opent haar eerste Oostenrijks Center

De Cosentino Group, Spaanse onderneming en wereldleider op het vlak van de productie en distributie van kwartsoppervlakken, natuursteen en gerecycleerde materialen, opende onlangs twee nieuwe centers in Europa. Deze nieuwe centers, gevestigd in Wenen en Lyon, verstevigen de positie van de Spaanse, internationale onderneming binnen de Europese markt. De centers zijn Cosentino’s innovatieve concept gericht op natuursteenverwerkers en professionals in de bouw en binnenhuisinrichting.

Het bedrijf investeerde meer dan 5 miljoen euro in deze twee nieuwe locaties. Het nieuwe filiaal in Wenen voorziet de Cosentino Group van een distributiepunt op de Oostenrijkse markt. Het center in Lyon is het tweede Franse center van de groep. Het eerste werd vorig jaar in Parijs geopend.

Het Weense center, dat zeven mensen tewerkstelt, beslaat een oppervlakte van meer dan 2.100 m2, verdeeld in kantoorruimtes, showrooms en een magazijn met een opslagcapaciteit van 25.000 m2. Het center in Lyon heeft een oppervlakte van 1.916 m2 en een opslagcapaciteit van 20.000 m2. Het team daar telt acht werknemers.

Deze twee nieuwe ondernemingen incluis, beschikt de Cosentino Group nu over 36 centers in Europa. Samen met de 12 locaties in de Verenigde Staten en de nieuwe kantoren in Mexico en Brazilië, telt het netwerk van de onderneming 50 centers, verspreid over 14 verschillende landen.

De groep, die oorspronkelijk afkomstig is uit Almeria (Spanje), streeft ernaar deze logistieke filialen uit te bouwen tot volledig operationele servicecenters, een strategie die aan de basis ligt van het ‘Cosentino Center’-project. Deze Cosentino Centers vormen een nieuw concept waarbij showroom, kantoorruimte en een speciaal klaslokaal gecombineerd worden om een geïntegreerde service te bieden aan professionals uit de sector: architecten, binnenhuisarchitecten, binnenhuisinrichters, steenverwerkers en vertegenwoordigers van keuken- en badkamerwinkels.

Daarenboven markeert de oprichting van Cosentino Austria, het elfde center van de groep, een strategische stap om de positie van de onderneming op de Europese markt te verstevigen. Negen van de elf dochtermaatschappijen van de groep bevinden zich in Europa, waardoor de onderneming een volledige dienstverlening en ondersteuning aan de verschillende klantengroepen binnen deze markt kan garanderen.

Francisco Martinez-Cosentino, president van de onderneming, stelt: "Het is onze bedoeling om met de opening van het center in Wenen en een tweede in Frankrijk, onze uitbreidingsstrategie binnen Europa te consolideren. Door eigen centers te openen, komen we dichter bij onze klanten te staan en kunnen we hen de beste, hoogwaardige service bieden. Europa is een zeer diverse, constant evoluerende markt. Kwaliteitscontrole op het vlak van distributie is daarom van fundamenteel belang in elk land, net als directe en persoonlijke ondersteuning door onze medewerkers en door het regionaal management."
Build for Life