Algemeen

De Alliantie Ontwikkeling treedt toe tot Neprom

Afgelopen week is de Alliantie Ontwikkeling toegelaten tot de NEPROM en mag zich nu lid noemen van de vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM). De toelating vindt plaats op basis van vakkennis, financiële stabiliteit en moraliteit. Als gevolg van deze toelatingscriteria zijn overwegend grotere professionele projectontwikkelaars aangesloten bij de vereniging. Alfred van den Bosch, sinds 1 mei van dit jaar directeur van de Alliantie Ontwikkeling, is blij met deze toelating: “Sinds de oprichting ca. 5 jaar geleden heeft het bedrijf een behoorlijke groei doorgemaakt en het NEPROM lidmaatschap geeft aan dat wij bij de groteren van Nederland behoren. Het lidmaatschap was geen doel op zich, maar vormt een belangrijke bevestiging van onze eigen ontwikkeling.”

Inmiddels ontwikkelt de Alliantie Ontwikkeling circa 1500 woningen per jaar in het werkgebied van woningcorporatie De Alliantie. Het werkgebied, dat de Noordvleugel van de Randstad behelst, is een interessant gebied met aan de ene kant grote ontwikkelopgaves in uitleggebieden zoals in Almere, IJburg en Vathorst. En aan de andere kant uiterst moeilijke binnenstedelijke herstructureringsprojecten in Amsterdam, het Gooi en Amersfoort. Zo is de Alliantie Ontwikkeling partner in het wijkvernieuwingsproject ‘Amersfoort Vernieuwt” en in Hilversum-noord. Ook het kenmerkende project Andreas Ensemble op het oude terrein van het Andreas Ziekenhuis in Amsterdam is een mooi voorbeeld van stedelijke vernieuwing.

De Alliantie Ontwikkeling noemt zichzelf ‘ontwikkelaar met een plus’. Die plus komt voor een belangrijk deel voort uit het feit dat de ontwikkelaar een dochtermaatschappij is van de corporatie. ‘Het belangrijkste verschil met andere ontwikkelaars is dat voor ons met de oplevering de kous niet af is. Wij blijven immers als corporatie in de wijk aanwezig. Dat gegeven verlengt en verbreedt onze investeringshorizon. Ons belang is de wijk als geheel, niet alleen het herstructurering- of nieuwbouwproject’, aldus Van den Bosch. Daarmee kenmerkt de plus zich bijvoorbeeld door ontwikkelingen in combinatie met zorg, onderwijs, commerciële en maatschappelijke voorzieningen.
Build for Life