De 3 voordelen van houten vloeren

Bron: Bouw & Wonen
De 3 voordelen van houten vloeren
Houten vloeren zijn populairder dan ooit. Steeds vaker zie je in zowel kantoren als woningen hout op de vloer liggen. De jaren van tapijt lijken officieel voorbij. Maar wat maakt houten vloeren nu zo bijzonder? En waarom is het de investering waard? In dit blog bespreken we de 3 voordelen van houten vloeren.

Houten vloeren geven ieder interieur een boost

Interieurs kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. De een houdt van een strakke en moderne inrichting, terwijl een ander de voorkeur geeft aan een huiselijk en warm interieur. Toch is ongeacht je stijl ťťn ding zeker: houten vloeren geven ieder interieur een boost. Van Scandinavische interieurs tot de meer robuuste stijlen. De natuurlijke charme van houten vloeren speelt hierin een grote rol. De houtnerven en noesten zijn nog zichtbaar, waardoor je letterlijk de natuur in huis haalt. Daarnaast spiegelt het hout zich aan de kleur van de omgeving, bijvoorbeeld aan de meubels en muren. Houten vloeren passen hierdoor goed in uiteenlopende interieurs.

De 3 voordelen van houten vloeren

Er is veel mogelijk met houten vloeren

Misschien wel het grootste voordeel van houten vloeren, en met name eikenhout, zijn de mogelijkheden die je hebt. Door de bewerkbaarheid kun je er ontzettend veel kanten mee op. Denk aan borstelen, beitsen en roken Ė allemaal bewerkingen die het hout een unieke uitstraling geven. Het Friese Dutzfloors is al meer dan 10 jaar specialist in eikenhouten vloeren. Alle houten vloeren worden op maat gemaakt. Dit specialisme stelt ze in staat om precies de vloer te maken waar mensen naar zoeken. Een bijkomend voordeel van unieke houten vloeren is dat het de waarde van je huis verhoogt. Sterker nog, makelaars door heel Nederland zijn het erover eens dat zulke huizen zelfs sneller verkopen.

Vloeren van eikenhout zijn duurzaam

Het mooie aan houten vloeren is dat ze lang meegaan. Hout kan tegen een stootje en mocht er onverhoopt tot iets beschadigd raken, kan het meestal zonder al te grote problemen worden gerepareerd. Met name eikenhout is een duurzaam type Ė deze vloersoort gaat soms tot wel 40 jaar mee. Een voorwaarde voor zoín lange levensduur is wel dat het hout van een goede beschermlaag wordt voorzien. Dit gebeurt door de olie met een machine aan te brengen. De planken van machinaal geoliede houten vloeren krijgen namelijk allemaal precies dezelfde hoeveelheid olie. Dit maskeert krasjes terwijl het hout haar natuurlijke uitstraling behoudt. Wil je een extra duurzame houten vloer? Kies dan voor Europees eikenhout. Dit hout is oersterk en komt uit verantwoord beheerde bossen in Europa.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo