Algemeen

David Bergen wordt 3e op STIHL Timbersports Series Benelux

Zondag heeft op de markt in Roermond het Stihl Timbersports Series Benelux Kampioenschap plaatsgevonden, bestaande uit zes spannende rondes in bijl- en zaagdisciplines. De Benelux-titel werd in de wacht gesleept door de Nederlander Martijn Harms, na een zware strijd liet hij dertien concurrenten uit Nederland, België en Luxemburg achter zich. Onze landgenoot, David Bergen uit Schilde bij Antwerpen, eindigde op een verdienstelijke derde plaats. Dankzij deze prestatie heeft hij zich geplaatst voor het WK, dat op 4 en 5 september aanstaande plaatsvindt in het Oostenrijkse St. Johann. De andere Belgen eindigden op een tiende en veertiende plaats.

Na de loting (waarbij geloot werd voor het te gebruiken hout) en warming up- en voorstelronden gingen de deelnemers de strijd aan om de felbegeerde Benelux-titel en drie WK-tickets (één per land). Ze namen het in één-tegen-één confrontaties tegen elkaar op in zes disciplines:

• Standing Block Chop: loodrecht doorhakken van een houtblok
• Underhand Chop: doorhakken van een horizontale stam aan twee kanten
• Springboard: treeplankjes verankeren in een stam en doorhakken van een horizontale stam aan twee kanten
• Single Buck: met een trekzaag een houten schijf afzagen van een blok
• Stock Saw: schijven afzagen van een stam met een STIHL MS 660
• Hot Saw: zo snel mogelijk drie houten schijven afzagen met behulp van een extreem hoogvermogende motorzaag.

De Nederlander Martijn Harms bleek uiteindelijk over de meeste kracht, precisie en snelheid te beschikken en verzamelde over de zes onderdelen de meeste punten. De tweede plaats was voor Eelco de Beer en derde werd David Bergen.
Onder applaus van ongeveer 6.000 toeschouwers betraden zij om 17.30 uur het podium voor de prijsuitreiking. Het in grote getale aanwezige publiek genoot naast de wedstrijden van diverse optredens en nevenactiviteiten.

Als beste Belgische deelnemer mag David Bergen voor België naar het WK in St. Johann. Nederland wordt hier vertegenwoordigd door Martijn Harms en namens Luxemburg zal Marc Hermes op 4 en 5 september deelnemen.
“We kijken met een heel goed gevoel op dit kampioenschap terug”, zegt Katja De Laet, Marketing Manager van organisator STIHL Benelux. “De mooie sportieve prestaties, het enthousiasme van het publiek en de gastvrijheid van Roermond smaken naar meer. In september 2011 is Roermond gaststad voor de wereldkampioenschappen STIHL Timbersports Series. Dat belooft een nog groter spektakel te worden.”

Eindklassement STIHL Timbersports Series Benelux Kampioenschap 2010:
1. Martijn Harms (NL)
2. Eelco de Beer (NL)
3. David Bergen (BE)
4. Rik Van Drielen (NL)
5. Martijn Meijer (NL)
6. Jochem Hermanides (NL)
7. Ben Terpstra (NL)
8. Robbie Terpstra (NL)
9. Eugéne Geerders (NL)
10. Cédric Corduant (BE)
11. Edwin Dost (NL)
12. Marc Hermes (LU)
13. Hubert Peters (NL)
14. André Pirson (BE)
Build for Life