Keukens

Dampkap met randafzuiging: effectief en efficiënt

Dampkap met randafzuiging: effectief en efficiënt
Dampkappen zijn er in alle soorten en maten, maar ze werken vrijwel allemaal met vetfilters. Die filters zijn noodzakelijk, maar niet altijd even esthetisch. Bij een dampkap met randafzuiging zijn de vetfilters aan het zicht onttrokken door aantrekkelijke platen van RVS of glas. Rondom deze platen is een smalle spleet vrij voor de afzuiging van de lucht. De opstijgende kookdampen wordt tijdens het koken via de vier spleten aangezogen en in het daarboven gelegen vetfilters gevoerd. Dit principe werkt optimaal bij elektrische kookplaten en gaskookplaten.

Voordelen dampkap met randafzuiging

  • Een fraaie, esthetische look door de strakke, gladde platen van RVS, zwart of wit glas die de metalen vetfilters afdekken. Dat zorgt voor een sfeervol design in de keuken.
  • Een tot 7x hogere stromingssnelheid van de afvoerlucht in vergelijking met conventionele vetfilters zonder gebruik van een randafzuiging. Dat betekent dat ook bij een lager motortoerental de afzuiging efficiënt en krachtig werkt. Het lagere toerental reduceert weer het geluidsniveau.
  • Door het gebruik van een lagere vermogensstand wordt de levensduur van de afzuigkap verlengd. Er wordt energie bespaard en er wordt minder verwarmde lucht aan de ruimte onttrokken en naar buiten afgevoerd. Kortom: er wordt geld bespaard.
  • De dampkap met randafzuiging heeft vlakke oppervlakken die gemakkelijk te reinigen zijn. De eenvoudige en snelle reiniging zorgt voor meer comfort en bespaart tijd.
  • Effectieve afzuiging ook in het randbereik van de kap over de volledige breedte van de kookplaat. Daardoor wordt een frisser ruimteklimaat gerealiseerd.
  • De vetfilters zijn niet direct toegankelijk. Dat verhoogt de veiligheid, wanneer bijv. geflambeerd wordt op de kookplaat.
  • Ook interessant