Bouwmaterialen

Dakpannen en een zinken dakgoot koop je op maat

Dakpannen en een zinken dakgoot koop je op maat
Dakpannen zijn een belangrijk onderdeel van elke woning. Dit beschermt het dak immers tegen lekkages, door de manier waarop deze worden gelegd. Dakpannen worden deels over elkaar heen gelegd, zodat het water niet tussen de dakpannen kan komen. Ook liggen ze in een neerwaartse positie, zodat het water als vanzelf naar de dakgoot wordt geleid. Een dakgoot is dan ook een ander essentieel onderdeel van het gehele hemelwaterafvoersysteem, dat nodig is om overtollig regenwater af te voeren. Dakpannen en dakgoten koop je bij een specialist in waterafvoersystemen, waarbij je uit een ruim assortiment een keuze kunt maken uit het aanbod aan dakpannen en dakgoten. Verschillende onderdelen zijn nodig om een hemelwaterafvoersysteem volledig en compleet te installeren op daken bij een renovatieproject of nieuwbouw van woningen.

Dakpannen kopen

Bij een professionele expert op gebied van dakgoten en waterafvoer kun je diverse soorten dakpannen kopen. Er zijn sterke, betonnen dakpannen beschikbaar die een uitstekende keuze kunnen zijn. Een schuin dak heeft doorgaans weinig onderhoud nodig, echter is het daarvoor wel belangrijk dat je de juiste dakpannen uitkiest. Je wilt immers dat de dakpannen goed blijven liggen, ook bij een flinke storm. Het is dan ook verstandig om de dakpannen regelmatig te laten nakijken. Het kan zijn dat een dakpan toe is aan vervanging. Ook dan wil je kunnen beschikken over de juiste dakpannen. Er zijn betonnen, maar ook keramische dakpannen waaruit je kunt kiezen. Middels spenglerschroeven worden dakpannen goed bevestigd op daken en hoef je je geen zorgen te maken over loszittende dakpannen en kans op lekkage. Daarnaast heb je pan- en vorsthaken nodig.

Zinken dakgoot bevestigen

Naast dakpannen zul je ook een goed functionerende dakgoot nodig hebben, om overtollig regenwater van het dak weg te voeren. Dit is eveneens onderdeel van een volledig hemelwaterafvoersysteem. Je kunt een zinken dakgoot op maat bestellen, waarbij de goot zich geheel naar de vorm van het dak vormt. Een zinken dakgoot heeft een hoge esthetische waarde, waardoor dit aangenaam is om naar te kijken. Daarnaast beschikt een zinken dakgoot over een grote capaciteit, waardoor er veel regenwater kan worden weggevoerd, zelfs als er veel water op het dak valt. Een zinken dakgoot is eenvoudig te monteren, zonder dat solderen hierbij nodig is. Het is kant-en-klaar leverbaar en bovendien onderhoudsvrij. Dit maakt dit tot een uitstekende keuze wanneer je een dakgoot moet plaatsen bij een nieuwe woning of ter vervanging van een verouderde dakgoot.

Daklekkage voorkomen

Een goed functionerend hemelwaterafvoersysteem voorkomt dat het dak gaat lekken. Je wilt dakpannen schuin over elkaar plaatsen, zodat het regenwater er niet tussen kan vallen. Daarnaast is een dakgoot nodig om het regenwater zorgvuldig af te voeren. Uiteraard loont het om potentiële oorzaken van een daklekkage door te nemen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Ook kun je dan de noodzakelijke benodigdheden regelen, die ervoor zorgen dat een daklekkage voorkomen wordt. Ervaren experts voorzien je graag van deskundig advies en kunnen precies aangeven welke onderdelen samen zorgen voor een effectief systeem in waterafvoer.

Ook interessant