Bedrijfsnieuws

DHV wil internationaal volledig klimaatneutraal werken

Ingenieursbureau DHV wil in 2010 internationaal geheel klimaatneutraal werken. In Nederland wist het 5.500 medewerkers tellende bureau dit in 2009 al te realiseren. Bestuursvoorzitter Bertrand van Ee ziet voor DHV een voortrekkersrol weggelegd. Het Amersfoortse bureau riep eind 2009 samen met 22 andere bedrijven premier Balkenende op tot daadkrachtig klimaatbeleid waarmee Nederland alsnog zijn milieudoelen voor 2020 kan halen.

`Enkel onze medewerking toezeggen om de doelstellingen te halen, is voor ons niet voldoende`, aldus Van Ee. `We willen de CO2-uitstoot daadwerkelijk reduceren.` Door met terugwerkende kracht over 2009 de eigen emissie te compenseren, is DHV in ons land de eerste in de ingenieursbranche die klimaatneutraal werkt. In 2009 werd het hoofdkantoor duurzaam omgebouwd van energielabel G naar A. Verder werd in Nederland een duurzaam mobiliteitsbeleid geïmplementeerd en werd eerder al overgeschakeld naar groene stroom.

In 2012 wil Van Ee zijn eigen compensatieprogramma gereed hebben. `Tot 2012 zullen we de resterende CO2-uitstoot compenseren. We kijken naar groene energie, de verduurzaming van kantoren, maar ook de gedragsverandering van mensen. De doelstelling is de uitstoot CO2 per medewerker in 2015 ten opzichte van 2008 met een kwart verlaagd te hebben.` Waar mogelijk zal DHV bij projecten voorselecteren op oplossingen die de uitstoot van CO2 drastisch verlagen.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life