Bedrijfsnieuws

DHV werkt aan uitbreiding drinkwaternet in Maputo

Advies- en ingenieursbureau DHV werkt aan een grootschalige uitbreiding en verbetering van het drinkwaternet in Maputo, de hoofdstad van Mozambique. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de drinkwatervoorziening en het behalen van zogenoemde Millenniumdoelen van de Verenigde Naties op het gebied van water en sanitatie.
De opdrachtgever is FIPAG, de overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de drinkwatervoorziening in Maputo. De opdrachtsom bedraagt 1,4 miljoen euro en de doorlooptijd is 35 maanden.

DHV houdt namens de opdrachtgever toezicht op de bouw en de uitbreiding van het drinkwaternet, zoals de aanleg van vele kilometers nieuwe leidingen, reservoirs en pompstations. Het advies- en ingenieursbureau zorg ervoor dat de twee aannemers (een uit China en een uit Frankrijk) de gewenste kwaliteit leveren, aan de gestelde eisen voldoen en zich houden aan de planning. Daarbij werkt DHV nauw samen met haar dochteronderneming SEED uit Mozambique.

Het project is onderdeel van het Maputo Water Supply Project (MWSP), dat de drinkwatervoorziening van Maputo moet verbeteren. Maputo kent nu ongeveer 1,8 miljoen inwoners, van wie slechts 40 procent toegang heeft tot schoon drinkwater. In veel gebieden in de stad valt bovendien de waterdruk geregeld weg. Het MSWP heeft als doel om in 2014 1,5 miljoen inwoners drinkwater te kunnen leveren. De capaciteit moet worden verhoogd en de distributie van het water moet worden verbeterd.

DHV heeft het project in een internationale aanbesteding gewonnen dankzij haar ruime ervaring met dergelijke werkzaamheden wereldwijd. Het bedrijf heeft haar expertise in de drinkwatersector bewezen in onder meer Afrika en Azië (Indonesië, India, Vietnam en China).
Build for Life