Bedrijfsnieuws

DHV verbetert drinkwatervoorziening in Vietnam

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft twee opdrachten gekregen om de drinkwatervoorziening voor tienduizenden inwoners in het zuiden van Vietnam te verbeteren. DHV ontwerpt de aanleg van twee waterzuiveringsinstallaties, een pompstation en tot 150 kilometer drinkwaterleidingen. DHV levert met deze opdrachten in Vietnam een belangrijke bijdrage aan de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties.

ORIO

De opdrachten krijgen financiële steun van de Nederlandse overheid, in de vorm van zogenoemde ORIO-gelden (Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling). De opdrachtgever is NL EVD Internationaal. Ook de Vietnamese overheid is bij de projecten betrokken. De totale opdrachtsom voor DHV bedraagt 618.000 euro. ORIO heeft als doel economische groei in ontwikkelingslanden te stimuleren, armoede te verminderen en het bedrijfsleven te betrekken bij projecten in arme landen.

Voor beide projecten levert DHV naast de ontwerpen en technische specificaties ook de milieueffectrapportages en de sociaal economische studies. Met de uitkomsten van deze opdrachten zijn de projecten klaar om uitgevoerd te worden.

Bên Tre-provincie

DHV werkt in de Bên Tre-provincie aan uitbreiding van het netwerk van drinkwaterleidingen. Ook werkt de onderneming aan een nieuw pompstation, dat een capaciteit krijgt van 5.000 tot 10.000 kubieke meter water per dag.

Nu hebben slechts 8000 van de in totaal 40.000 inwoners van deze regio toegang tot schoon drinkwater, en dan alleen tijdens het regenseizoen. Tijdens het droge seizoen is iedereen aangewezen op dure flessen water of vervuilde drinkwaterbronnen. De uitbreiding van het drinkwaternet moet in 2015 61.000 mensen van schoon drinkwater voorzien.

Bà Ria-Vũng Tàu

De opdracht in dit gebied, nabij Ho Chi Minhstad, heeft als doel om de plattelandsbevolking te voorzien van schoon water. De huidige capaciteit van de drinkwatervoorziening is onvoldoende en de kwaliteit van het water is erg slecht. De noodzaak om het drinkwatersysteem uit te breiden en te verbeteren, is dan ook erg groot. In 2020 moeten alle inwoners op het platteland over schoon water beschikken.
Build for Life