Duurzaam Bouwen

DBFMO sleutel duurzame utiliteitsbouw

In een vandaag gepresenteerd rapport stellen de Rabobank en PwC dat DBFMO en ketenintegratie voorwaarde zijn om te komen tot een werkelijk duurzame utiliteitsbouw. De transformatie van bestaande gebouwen zal volgens de organisaties ook om andere verdienmodellen vragen.

De toekomst van de utiliteitsbouw ligt bij de transformatie van bestaande panden tot aantrekkelijke, energiezuinige panden in een veilige en goed bereikbare omgeving, waar werk en ontspanning bij elkaar komen. Dat stellen Rabobank en PwC in hun rapport ‘Samen aan de slag! Best practices in duurzame utiliteitsbouw’, dat vandaag is gepresenteerd.

Rabobank en PwC laten in het rapport vierentwintig bedrijven uit de gehele bouwkolom, van architect tot vastgoedbelegger en van bouwer tot eindgebruiker, aan het woord over de toekomst van de sector. Dat die toekomst duurzaam is, weten deze partijen al. Zonder te wachten op stimulerende regelgeving en uitkristallisering van duurzaamheidslabels, zijn deze vierentwintig al aan de slag gegaan. Volgens hen maken duurzame investeringen een pand waardevast.

Lees verder op Architectenweb.nl