Interieur

Cosentino Group met innovatief concept op Interieur 2010

Cosentino Group, wereldleider op het vlak van de productie en distributie van kwartsoppervlakken, natuursteen en gerecycleerde oppervlakken, neemt van 15 tot 24 oktober deel aan Interieur Kortrijk met het project ‘Campanas for eCosentino’. Het project is een exclusief concept van Estúdio Campana van de befaamde Braziliaanse ontwerpers Humberto en Fernando Campana. De broers staan wereldwijd bekend voor hun gave om nieuwe kunstvormen te creëren met alledaagse, maar innovatieve materialen.

Het ‘Campanas for eCosentino’-project draait om de artistieke interpretatie van ECO by Cosentino® op de beursstand. Design en het aanreiken van duurzame materialen die architecturale en decoratieve oplossingen brengen, staan bij Cosentino centraal. Het ECO by Cosentino®-oppervlak is hiervan een goed voorbeeld. Volledig in lijn met het ‘cradle-to-cradle-principe’ bestaat het voor 75% uit gerecycleerde materialen zoals porselein, glas, spiegelglas en een innovatief, milieuvriendelijk hars dat 22% plantaardige olie bevat.

De stand op Interieur Kortrijk die door Estúdio Campana werd ontworpen, creëert een structurele ruimte door de opeenstapeling van materialen. Verschillende lagen van ECO by Cosentino® werden op elkaar geplaatst om het de uitstraling van afzettingsgesteente of rotsen te geven. Dit verwijst naar Cosentino’s rol als natuursteenproducent.

Het ‘Campanas for eCosentino’-project brengt het moderne en aantrekkelijke materiaal tot leven, vormt een uitstekend voorbeeld van het feit dat design geen grenzen kent en toont aan hoe alles getransformeerd kan worden om deel uit te maken van een origineel en creatief proces.

“We zijn zeer trots op de samenwerking met Estúdio Campana", zegt Philippe Criel, Area Manager Benelux. "De creativiteit, inspiratie en de internationale reikwijdte van Humberto en Fernando Campana vallen perfect samen met de waarden van Cosentino. Deze twee kunstenaars genieten wereldwijde faam voor hun designtalent en het gebruik van gerecycleerde materialen in hun ontwerpen. Die combinatie maakt van hen de ideale partner voor het ontwerp en de uitwerking van het project dat zij creëerden met ECO by Cosentino®.”