Interieur

Cosentino Design Challenge 2012

De Cosentino-groep, de Spaanse multinational en wereldleider op het gebied van de productie en distributie van kwarts- en andere natuursteenoppervlakken, presenteert de zesde editie van de internationale ontwerpwedstrijd Cosentino Design Challenge 2012. De wedstrijd is onderverdeeld in twee rubrieken: Architecture en Design.
De wedstrijd vormt een unieke uitdaging voor talentvolle studenten en moedigt hen aan zich te verdiepen in de diverse conceptuele visies voor het indelen van ruimten en goed na te denken over het toe te passen bouwsysteem en de materialen die op grond daarvan gebruikt kunnen worden. Voor elk ontwerp geldt dat het met respect voor het milieu gerealiseerd moet worden, waarbij voor elk ontwerp materialen uit de Silestone®- en/of ECO by Cosentino®-lijn worden gebruikt.

Elke student uit het hoger onderwijs die in het academisch jaar 2011-2012 een opleiding volgt op het gebied van vormgeving of (binnenhuis)architectuur waar ook ter wereld, mag aan deze wedstrijd meedoen.

De Cosentino Design Challenge is een internationale wedstrijd waarvoor wordt samengewerkt met diverse hoog aangeschreven Europese onderwijsinstellingen, zoals Design Academy Eindhoven, Istituto Europeo di Design in Milaan (Italië), Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid (Spanje), Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Barcelona (Spanje), Escuela de Arte 4 in Madrid (Spanje), Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Sevilla (Spanje) en Escuela de Arte de Almería (Spanje).

Bij deze zesde editie van de Cosentino Design Challenge moeten deelnemers in de rubriek Design een ontwerp maken voor een douchebak die geïntegreerd is in een unieke badkamer, waarbij gebruik moet worden gemaakt van Silestone®- en/of Eco by Cosentino®-materialen.

Voor de rubriek Architecture bestaat de opdracht uit het nieuw ontwerpen of renoveren van een hotellobby met behulp van grote op maat gemaakte Silestone®- en/of Eco by Cosentino®-platen, waarbij de gehele plaat in het ontwerp moet worden verwerkt. Studenten die aan de wedstrijd willen meedoen, kunnen hun ontwerp vanaf 28 februari tot 1 juni 2012 om 22.00 uur indienen.

Voor elke rubriek zijn drie eerste prijzen van EUR 1000 beschikbaar. In totaal is er dus EUR 6000 aan prijzengeld beschikbaar. Daarnaast zijn bij elke rubriek eervolle vermeldingen te verdienen.

De jury zal bestaan uit gerespecteerde deskundigen uit de wereld van vormgeving en architectuur.

Deze 2012-editie van de internationale Cosentino Design Challenge werd gepresenteerd in de Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid (ETSAM). De presentatie werd verzorgd door Vanessa Feo (Communication and Marketing Manager Europe van de Cosentino-groep), Jose Carlos Aranaz (Architectural and Contract Manager van de Cosentino-groep) en Ricardo Santonja (docent aan de ETSAM en fotograaf).

Tijdens de feestelijke presentatie werden tevens de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de 2011-editie van de wedstrijd.