Algemeen

Corporatie sloopt 10 verzakte woningen Zevenaar

Tien verzakte woningen in Zevenaar worden gesloopt omdat alleen nieuwbouw de problemen kan oplossen. Dat meldt woningcorporatie Baston Wonen. De corporatie stelt dat de droge zomer van vorig jaar de verzakking heeft versneld, waardoor onderhoud niet meer effectief is. Dit najaar zouden de huurhuizen aan het Noordeinde al tegen de grond gaan, schrijft Trouw.

In het Gelderse Zevenaar zijn in totaal 124 woningen verzakt. Ze zijn op staal gefundeerd op klei. Door droogte zakte het peil van het grondwater. Het gevolg was dat de kleilaag kromp, waardoor de huizen verzakten. In eerste instantie werd verondersteld dat de aanleg van de Betuwelijn de boosdoener was.

Volgens de gemeente worden er behalve die van Baston geen andere woningen gesloopt. De corporatie was vandaag niet bereikbaar voor een toelichting.

De gemeente is niet aansprakelijk voor de schade maar komt de bewoners wel tegemoet. Mensen kunnen eenmalig een bedrag tot vijfduizend euro krijgen of een hypothecaire lening tegen een lage rente bij de gemeente afsluiten, aldus de krant.
Build for Life