Cordeel Groep neemt Imtech BelgiŽ over

  BE   20 augustus 2015 Bron: VRT Nieuws
Imtech BelgiŽ wordt overgenomen door het Belgische bouwbedrijf Cordeel Groep. Het Nederlandse Imtech ging overkop na aanslepende financiŽle problemen. De Belgische dochter van Imtech had een week geleden al gemeld in "verregaande gesprekken met potentiŽle overnemers" te zijn. Bij Imtech BelgiŽ, een gezond bedrijf, werken zo'n 800 mensen, goed voor een omzet van 200 miljoen euro.

De Belgische werknemers kunnen weer gerust ademhalen, want er is dus een overnemer gevonden voor hun bedrijf. "Het behoud van 800 arbeidsplaatsen is steeds onze prioriteit nr 1 geweest", zegt Bjorn Borghs, CEO van Imtech BelgiŽ. "Bovendien zijn we verheugd dat een sterk bedrijf als Cordeel ons de mogelijkheid biedt onze lange termijn strategie te realiseren."

Dirk Cordeel, CEO van Cordeel, zegt op zijn beurt dat de overname past "in onze strategie naar geÔntegreerde oplossingen, zodat wij onze klanten het volledige pakket kunnen aanbieden". Door de overname telt de Cordeel Groep in totaal meer dan 1.800 werknemers met een omzet van 580 miljoen euro.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo