Bedrijfsnieuws

Cordeel Groep neemt Imtech België over

Imtech België wordt overgenomen door het Belgische bouwbedrijf Cordeel Groep. Het Nederlandse Imtech ging overkop na aanslepende financiële problemen. De Belgische dochter van Imtech had een week geleden al gemeld in "verregaande gesprekken met potentiële overnemers" te zijn. Bij Imtech België, een gezond bedrijf, werken zo'n 800 mensen, goed voor een omzet van 200 miljoen euro.

De Belgische werknemers kunnen weer gerust ademhalen, want er is dus een overnemer gevonden voor hun bedrijf. "Het behoud van 800 arbeidsplaatsen is steeds onze prioriteit nr 1 geweest", zegt Bjorn Borghs, CEO van Imtech België. "Bovendien zijn we verheugd dat een sterk bedrijf als Cordeel ons de mogelijkheid biedt onze lange termijn strategie te realiseren."

Dirk Cordeel, CEO van Cordeel, zegt op zijn beurt dat de overname past "in onze strategie naar geïntegreerde oplossingen, zodat wij onze klanten het volledige pakket kunnen aanbieden". Door de overname telt de Cordeel Groep in totaal meer dan 1.800 werknemers met een omzet van 580 miljoen euro.

Ook interessant


Build for Life