Algemeen

Confederatie Bouw bestaat 75 jaar en viert dat in de Oude Vismijn in Gent

Confederatie Bouw bestaat 75 jaar en viert dat in de Oude Vismijn in Gent
De Confederatie Bouw bestaat dit jaar 75 jaar! Om die verjaardag de gepaste luister bij te zetten, houdt de sectororganisatie 8 roadshows in heel het land, in samenwerking met de lokale Confederaties Bouw.
Op donderdag 23 september vieren we in de Oude Vismijn te Gent. We kijken tijdens dit evenement niet alleen achterom, maar kijken resoluut naar de toekomst. We houden die avond een panelgesprek over het thema “Milieu en Green Deal”. Nadien volgt een netwerkevent, want daar is meer dan nood aan.

Dit jaar bestaat de Confederatie Bouw exact 75 jaar. De beroepsorganisatie van de bouw is ontstaan in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog en is de belangrijkste organisatie die de belangen van de bouw verdedigt. 75 jaar is een verjaardag die niet onopgemerkt voorbij mag gaan en daarom organiseert de Confederatie Bouw 8 roadshows over heel het land. Telkens in samenwerking met de lokale Confederatie Bouw en rond één bepaald thema. In Oost-Vlaanderen is dat “Milieu en Green Deal”.

 • Milieu en Green Deal
  Woningen en gebouwen zorgen voor 40% van de CO2-uitstoot. Door die woningen en gebouwen stukken energiezuiniger en duurzamer te maken, kan onze sector de planeet grondig helpen. Opvallend: de bouw produceert veel afval, maar recycleert 90% daarvan. En met circulair bouwen gaat de sector nu een stap verder: daarbij worden alle materialen opnieuw gebruikt zodat het afval echt tot een strikt minimum herleid wordt.

  De panelleden zijn:
  • Celeste Wezenbeek – Liaison Officer for Energy, Climate and Environment bij VLEVA
  • Marc Jonkheere – algemeen directeur bij Aclagro
  • Johan De Vlieger – CEO-gedelegeerd bestuurder bij Bostoen Group

  Moderator: Filip Van den Abeele

Na dit officieel gedeelte volgt een netwerkevent. “We merken dat onze leden ernaar snakken om elkaar terug te zien, getuige de bijna 400 inschrijvingen”, zegt directeur Johan Wauman. De 8 roadshows culmineren uiteindelijk in één groot slotevent op 18 november. Tijdens dit slotevent wuiven we ook gedelegeerd bestuurder Robert de Mûelenaere uit, die eind november met pensioen gaat, en op dat ogenblik de fakkel officieel doorgeeft aan Niko Demeester.

Alle info over 75 jaar Confederatie Bouw is te vinden op www.75jaarCB.be. U vindt er opmerkelijke filmpjes met een blik naar het verleden en de toekomst en interviews met onder meer Mohamed Ridouani (burgemeester Leuven), Cerina Marchetta (zaakvoerder Marchetta Familiebouwers en jurylid tv-programma Huis Gemaakt), Chris Baert (general manager Kamp C), Annick De Swaef (CEO van het OCW, het Opzoekingscentrum voor Wegenbouw), en Maarten Van Acker (professor stedenbouw aan de Universiteit Antwerpen).

Ook interessant


Build for Life