Nieuwbouw

Communicatie in bouwsector moet beter

De communicatie in de bouwsector moet verbeterd worden. Dat is de mening van professor Michiel Scheltema. Volgens de professor verloopt de communicatie tussen bouwers en opdrachtgevers tot op heden te stroef. Dit is niet goed voor het verloop van het bouwproces. Om de communicatie te verbeteren zouden marktdagen georganiseerd kunnen worden.

Deze marktdagen zouden inderdaad perspectieven kunnen bieden ware het niet dat de verschillende partijen er andere verwachtingen van hebben. Zo verwacht Scheltema vertrouwen, begrip en communicatie op te doen via de marktdagen, terwijl Jan Hartog van bouwbedrijf Mourik juist zit te wachten op duidelijke planningen met bijbehorende budgetten over concrete projecten. Hartogs vreest ook dat tijdens marktdagen concurrentieproblemen op kunnen duiken.

Als bouwers tijdens een marktdag te veel informatie prijsgeven, dan kan hun idee of project wellicht gestolen worden door andere partijen. Waar verder in de sector op gelet dient te worden is inzetten op wederzijds begrip, vertrouwen en een goede prijs/kwaliteitsverhouding. De laagste prijs moet niet het ultieme doel zijn in een aanbesteding.

Gebaseerd op: Cobouw