Algemeen

Colruyt bouwt windmolenpark in Ieper

De Belgische kleinhandelsgroep Colruyt gaat in Ieper vier windmolens bouwen. De groep heeft daarvoor een aanvraag ingediend. In het park kunnen in een latere fase ook derden participeren. Het windmolenproject kadert in het Green Line-programma van Colruyt en zijn streven naar duurzaam ondernemen.

Op de site van Colruyt in Halle staat reeds een windmolen. De ervaringen met deze energie-opwekker zijn positief, zodat Colruyt nu een stap verdergaat. In Ieper wil de groep in de Industriezone Ieperleekanaal Noord een park van vier windmolens oprichten. Samen zullen zij jaarlijks 16 miljoen kWh produceren, wat overeenkomt met het elektriciteitsverbruik van 4000 gezinnen. Colruyt heeft alle aanvragen voor de bouw- en milievergunning ingediend.

Colruyt stelt het project ook open voor derden. Dat gebeurt door de oprichting van een coöperatieve vennootschap "waarin iedereen kan participeren naargelang zijn budget en later genieten van dividenden", aldus het persbericht. De vier bedrijven op wier terreinen de molens worden gebouwd, zullen alvast participeren. Het gaat om Agila, Laviedor, Julien Vandendriessche en Ypes.

Het nieuwe windmolenproject van Colruyt past in het Green Line-programma van de Halse groep. Colruyt wil zo op een rechtstreeks manier bijdragen tot een beter leefmilieu en tegelijk het maatschappelijk draagvlak voor hernieuwbare energie vergroten.
Build for Life