Interieur

Christies veilt adelijke interieurs

Christie’s Amsterdam zal een collectie kunstobjecten en meubels aanbieden afkomstig van meer dan 20 adellijke families. Graven, baronnen, prinsen en koningen hebben op deze meubels gezeten, in deze bedden geslapen en van deze serviezen gegeten. De objecten op ‘The European Noble House Sale’ zijn dan ook afkomstig van vooraanstaande landgoederen in Duitsland, Oostenrijk, België, Nederland en Engeland.

Zo zijn bijvoorbeeld de meubelen, schilderijen, porselein en zilver afkomstig uit Huys ten Donck in Ridderkerk al bijna honderd jaar niet meer op de markt geweest. Tevens wordt van Hare Hoogheid Prinses Simone zur Lippe-Biesterfeld-Arnoux onder andere haar huwelijkscadeau van oud-Koningin Juliana en Prins Bernhard geveild. Dit is een 173-delige zilveren cassette in een mahoniehouten kist vervaardigd in Sheffield (€ 2.500-3.500). Uit hetzelfde bezit divers zilver, glas, Chinees en Europees porselein en meubelen.

De kern van de veiling wordt gevormd door een Duitse Prinselijke Collectie namelijk van de erven van Maximilian Egon II, Fürst zu Fü rstenberg. Zeer zeldzaam is de mahonie houten en verguld bronzen jardiniè re gemaakt door Johannes Klinckerfuss in samenwerking met de bronzier Casimir M ünch, waarschijnlijk in opdracht van Koning Wilhelm I van Wü rtenberg.

De veiling vindt plaats op woensdag 10 en donderdag 11 december.

voor meer informatie zie: www.christies.nl